Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniţă au fost SUSPENDAȚI pentru DOPAJ

www.gsp.ro
Alex Ioniță CFR Cluj

Agenţia Naţională Anti-Doping i-a sancţionat pe fotbaliştii Kehinde Fatai şi Alexandru Ioniţă cu câte un un an de suspendare şi pe Takayuki Seto cu 8 luni în cazul de dopaj în care au fost implicaţi după ce au efectuat o terapie IV Drip, cu vitamine, la sfârşitul lunii septembrie, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate jucătorilor.

Cei trei jucători erau deja suspendați de ANAD de la sfârșitul lunii septembrie a anului 2020, de când a izbucnit scandalul în care Takayuki Seto, Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai au fost acuzați că au făcut tratament intravenos cu mai mult de 100 de mililitri din tratament, ceea ce înseamnă, conform regulamentelor WADA, dopaj.

”Decide în baza art. 64 din Legea 227/2006 cu modificările și completările ulterioare, art. 10.6.1.1. cu referire la art. 4.2.2 fraza a doua și cu aplicarea art. 27.2 din Codul Mondial Anti-Doping, ediția 2021, și a Ordinului nr. 180/2020 al președintelui ANAD, privind aprobarea Listei interzise pentru anul 2021: ”Metode specifice pentru anul 2021” interzise permanent:

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivii Fatai Kehinde Feyi și Ioniță Alexandru pe câte o perioadă de 1 an pentru abaterile prevăzute din art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

Caz de dopaj în Liga I - Precizări ale preşedintelui ANAD cu privire la Alexandru Ioniţă

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivul Seto Takayuki pe o perioadă de 8 luni pentru abaterea prevăzută de art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-În baza art.60, alin. 7 din Legea 227/2006 deduce din perioada suspendării durata suspendării provizorii cu începere de la 30 septembrie 2020”, se arată în decizia ANAD.

Astfel, Takayuki Seto va putea reveni la antrenamente și meciuri în iunie, când se va încheia perioada de opt luni de suspendare, în timp ce data la care Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai își vor putea relua activitățile profesionale este 30 septembrie 2021.

Totuși, decizia dictată pe 9 aprilie nu este definitivă, cei trei fotbaliști având posibilitatea să facă apel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.