Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor a 'minat' terenul în SUA înaintea vizitei lui Marcel Ciolacu: În România se intensifică o forță 'antimaghiară, antisemită şi antidemocratică'

Inquam Photos / George Calin
Kelemen Hunor UDMR

Kelemen Hunor a 'minat' terenul în SUA înaintea vizitei lui Marcel Ciolacu: În România se intensifică o forță 'antimaghiară, antisemită şi antidemocratică'

Înainte să ajungă premierul Marcel Ciolacu în SUA, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a efectuat și el o vizită și a discutat cu oficialii americani. Potrivit preşedintelui UDMR, anul 2024 poate fi un an decisiv pentru maghiarii din România datorită alegerilor, prin urmare a cerut repreznetanților comunităţii maghiare din SUA să atragă atenţia reprezentanţilor aleşi asupra evoluţiei drepturilor minorităţilor din România, relatează presa maghiară.

Hunor Kelemen a luat cuvântul vineri, ca invitat, la evenimentul de sfârşit de an al Coaliţiei Maghiare din America, şi a avertizat cu privire la intensificarea unei forţe politice extremiste "antimaghiare, antisemite şi antidemocratice" în România. „Războiul ruso-ucrainean a răscolit în zona de periferie" temeri despre care s-a crezut că sunt depăşite.

Ameninţarea pe care o reprezintă extremiştii nu se află deocamdată pe "radarele" SUA, deoarece de peste ocean se vede "imaginea de ansamblu": partidele politice mainstream care împărtăşesc valorile occidentale”, a formulat el.

România, atentă la „semnalele” din SUA

Hunor Kelemen şi delegaţia UDMR, în cadrul vizitei de mai multe zile la Washington, a avut întâlniri organizate de Fundaţia Maghiară pentru Drepturile Omului cu membri ai Congresului şi ai Departamentului de Stat, De asemenea, au vizitat şi instituţii de analiză importante din SUA. În timpul întâlnirilor i-au rugat pe factorii de decizie din SUA să reamintească decidenţilor români importanţa respectării drepturilor minorităţilor - a declarat Hunor Kelemen, adăugând că în România se acordă atenţie la ceea ce se spune la Washington.

Vezi și: UDMR a 'pârât' România la americani! K. Hunor: 'Există deficiențe în privința drepturilor minorităților!'

Vizita premierului în SUA

Premierul Marcel Ciolacu şi-a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, duminică, victimele genocidului din cel de-Al Doilea Război Mondial. El a încheiat turul muzeului în Sala Amintirii (Hall of Remembrance), un spaţiu de reculegere, unde a aprins o candelă, alături de membri ai delegaţiei sale oficiale. Marcel Ciolacu a semnat apoi în cartea de onoare a Muzeului. Alături de delegaţia română s-au aflat ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru. Ghidul delegaţiei în muzeul memorial a fost directoarea instituţiei, Sara Bloomfield.

Vezi și: Marcel Ciolacu anunță planuri mari în prima vizită oficială la Washington - Vize și investiții la un nivel fără precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.