Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor are REVENDICĂRI FERME după anticipate: Parlamentul să nu mai fie un loc pentru discuții sterile

Inquam Photos / Alexandru Buscă
Inquam Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, speră ca după alegeri Parlamentul să fie mai mult decât a fost în ultimii ani, „un simplu loc al discuțiilor sterile”. Dacă obținem o guvernare stabilă, se pot face reforme, dacă nu, vom fi perdanții acestui proces, e de părere Kelemen, conform Mediafax.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la ședința CRU a UDMR, că România nu își poate permite să pună între ghilimele Parlamentul nici pe termen scurt nici pe termen lung.

Citește și: MUTAREA care ZGUDUIE scena politică: George Maior, în pole position pentru a fi premier interimar

„Greul de acum vine, pentru că în acest an vor fi alegeri locale, apoi alegeri parlamentare. Va trebui să reiterăm rezultatul din 2016, trebuie să asigurăm reprezentare proporțională și sper că puterea Parlamentului va crește și Parlamentul, în perioada care urmează, va însemna mult mai mult decât a fost în ultimii 3-4 ani, un simplu loc al discuților sterile. Această țară nu își poate permite să pună între ghilimele Parlamentul nici pe termen scurt, nici pe termen lung. Este o mare provocare pentru noi în 2020 dacă un partid va avea o majoritate stabilă și o guvernare stabilă, atunci va însemna că în următorii 4 ani se vor putea face reforme, dacă nu, vom fi perdanții acestui proces. Dacă avem un cuvânt de spus în luarea deciziilor, atunci comunitatea maghiară nu va avea decât de câștigat”, a spus Kelemen.

Acesta consideră că ar fi bineveniți 4 ani în care se va putea planifica și construi după o perioadă de 7-8 ani în care, în România, s-a înregistrat o criză guvernamentală după alta.

„România a avut 9 guverne, în asemenea condiții, cu o asemenea viteză de schimbări ale Guvernului, nu se poate planifica, nu se pot implementa planuri pe termen lung. Avem nevoie de o perioadă care va urma după alegerile din acest an în care vor fi ani liniștiți, ca să putem planifica și construi”, a explicat liderul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.