Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor cere DESCHIDEREA ȘCOLILOR și vrea învestirea noului guvern pe 23 decembrie: 'Nu ne permitem pierderea a încă unui an școlar'

Inquam Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, liderul UDMR, va deține, în viitoarea guvernare postul de vicepremier și a anunțat că va cere redeschiderea școlilor încă din luna ianuarie. Hunor a anunțat că nu a ajuns la un comun acord cu partenerii de la PNL și USR-PLUS pentru alegerea primarilor în două tururi și că speră ca Parlamentul să învestească noul executiv miercuri.

”Nu se știe cine va guverna după 2024, trebuie să ai un program pe termen mediu și lung. Vom susține deschiderea școlilor, măcar până în clasa a IV-a, eu vreau până în clasa a VIII-a, din ianuarie. Nu ne permitem pierderea a încă unui an școlar. Nu se poate să termini anul școlar fără prezența fizică. Ăsta e principiul de care noi suntem atașați.

Nu există un consens pentru alegerea primarilor în două tururi. Eu aș vrea să avem un guvern votat pe 23 decembrie.”, a spus Kelemen Hunor.

Citește și: PNL face scut în jurul lui Francisc Tobă! Informații de ultimă oră ies la iveală!

El a precizat că în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR a prezentat discuţiile legate de structura Guvernului şi de prezenţa Uniunii în acest Guvern, unde va deţine trei portofolii.

"E o mare responsabilitate şi o şansă uriaşă să demonstrăm că avem o viziune, o strategie, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea teritorială, dezvoltarea localităţilor şi reforma administrativă prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi al Administraţiei, că avem o viziune despre tot ce înseamnă dezvoltare durabilă, problemele legate de protecţia mediului, de protejarea pădurilor şi de administraţia apelor, deci Ministerul Mediului, Pădurilor şi Apelor revine UDMR. De asemenea, revine şi Ministerul Sportului şi Tineretului. (...) Vom avea un vicepremier fără portofoliu (...) şi vom avea 12 secretari de stat şi un subsecretar de stat în structurile guvernamentale. Astăzi (luni - n.r.), de la ora 20,00, vom avea o şedinţă a Consiliului Permanent, unde vom discuta despre propunerile de miniştri şi vom lua o decizie. Decizia Consiliului Reprezentanţilor Unionali, în unanimitate, a fost să facem parte din coaliţie, să facem parte din Guvern, în condiţiile prezentate de către echipa care a discutat cu cei de la PNL şi USR", a spus Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului, după şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

Citește și: Document EXCLUSIV. Directiva lui Raed Arafat, încălcată de DSP și de Primăria USR-PLUS! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.