Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, mesaj tranșant înainte de consultările de la Cotroceni: 'Degeaba faci un pact pe justiție, dacă în celelalte domenii nu faci nimic'

kelemen hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, referitor la posibilitatea semării unui pact pe justiție semnat de toate partidele politice, că de doi ani se vorbește numai despre justiție și că ar trebui asumate astfel de documente și pe alte domenii, precum infrastructură și educație.

„Dacă e vorba de pact, am avea nevoie de câte un pact pe vreo patru-cinci domenii. E vorba de România , nu e vorba de Bruxelles. Degeaba faci un pact pe justiție, dacă în celelalte domenii nu faci nimic. De un an, de doi ani aproape, de fapt în România nu se întâmplă altceva decât discuții despre justiție. Ar trebui un pact și pe infrastructură, ar trebui un pact și pe educație, și pe investiții mari și bineînțeles și pe justiție dacă este cazul. Dar pacturile trebuie respectate. Îl vom asculta cu mare atenție pe domnul președinte Iohannis, vom spune și noi ce avem de spus și vedem ce se conturează. Lucrurile evaluează de la o zi la alta. Ați văzut CCR a luat o decizie legată de Codul de procedură, urmează și pe Codul penal. Și aceste chestiuni trebuie discutate”, a afirmat Kelemen Hunor, în Parlament, conform Mediafax.

Afirmațiile vin înaintea consultărilor de la Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și toate partidele politice, pe tema legislației din domeniul justiției.

Întrebat dacă va semna un pact pe justiție cu celelalte partide politice, președintele UDMR a precizat că nu știe de existența unui pact, însă va vedea la întâlnirea cu președintele, care va avea loc la ora 17:00.

„Nu știu de niciun pact, vom vedea când ajungem acolo, să vedem ce propune președintele Iohannis, ce punct de vedere formulează. Eu nu am auzit nici de pact, nici de impact, nu știu astfel de chestiuni. Vom vedea când ajungem acolo, mergem la ora 5 (ora 17:00-n.r) cu colegii mei, la Cotroceni”, a afirmat Kelemen Hunor.

Chestionat despre discuțiile purtate cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul UDMR a spus că se vede cu acest lunar, poate chiar mai des, pentru a discuta pe diverse teme.

"Ieri m-a sunat domnul Tăriceanu dacă putem să bem o cafea și eu i-am zis da, dar doar astăzi, că ieri m-am întors după masă de la Strassbourg. Și ne-am văzut, am băut o cafea, am discutat despre politică. (...) Noi ne vedem lunar, vorbim pe diverse subiecte (cu Călin Popescu Tăriceanu - n.r.). Când e nevoie eu discut inclusiv cu Ludovic Orban. Ultima oară am discutat cu el în iunie", a explicat Kelemen Hunor.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, consultări cu partidele pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că nu ar refuza ideea unui pact pe justiţie, semnat de toate partidele din România, însă depinde ce va conţine un astfel de document.

Discuţiile de miercuri de la Cotroceni vin după avizul Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind legile justiţiei şi Codurile Penale. De altfel, şeful statului a cerut, vineri, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Potrivit Administraţie Prezidenţiale programul consultărilor este următorul: "ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD), ora 15:30 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE); ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL); ora 16:30 – Uniunea Salvaţi România (USR); ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); ora 17:30 – Partidul Mişcarea Populară (PMP); ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.