Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, despre ideea lui Marcel Ciolacu de renunțare la cota unică: 'Nu poţi să arunci în aer totul'

Inquam Photos / Octav Ganea
marcel ciolacu kelemen hunor

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, consideră că nu este momentul renunţării la sistemul cotei unice, pentru că România trebuie să îşi păstreze atractivitatea pentru investitori.

"În perioada de acumulare, în perioada de creştere, tu trebuie să îţi păstrezi, şi România este în perioadă de acumulare, de creştere economică şi în condiţile actuale trebuie să îţi păstrezi atractivitatea pentru investitori, şi pentru investitorii autohtoni şi pentru firmele mici şi pentru firmele mari şi pentru firmele foarte mari care aduc bani sau capital în România. Şi, din acest punct de vedere, noi am funcţionat bine. La cota unică, asta a fost discuţia principală. Eu nu cred că este momentul să schimbăm cota unică în această perioadă, trebuie să păstrăm atractivitatea şi în condiţiile de război Rusia-Ucraina, când foarte multe firme pleacă din Ucraina spre noi, spre Polonia, spre Cehia, spre ţările baltice, dar şi în condiţiile crizei globale, când dinspre Asia foarte mulţi producători europeni au început să retragă liniile de producţie mai aproape de Europa şi atunci tu trebuie să-ţi păstrezi atractivitatea, nu poţi să arunci în aer totul", a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24.

De asemenea, liderul UDMR a afirmat că în acest moment nu există o modalitate de impozitare progresivă, fiindcă statul român nu are capacitatea de a aduna veniturile globale, scrie agerpres.ro.

"Şi, fără să ştii veniturile globale pentru o persoană, pentru o familie, e greu să aplici un impozit progresiv în mod corect. De aceea, prima dată trebuie să pui la cale acest sistem digital şi nu numai, cu toate instituţiile statului din zona fiscală şi de administraţie fiscală, ca să ştii toate veniturile", a mai argumentat Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.