Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, despre relaxarea restricțiilor propuse de CNSU: 'Cred că în această lună va rămâne, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut'

Facebook
Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor estimează că relaxările restricţiilor propuse marţi seară de CNSU şi care intră spre aprobare, în Guvern, miercuri, ar urma să rămână în vigoare timp de o lună, el amintind că specialiştii prognozează o nouă creştere a numărului de infecţii cauzate de coronavirus la jumătatea lunii ianuarie. Kelemen pledează pentru vaccinare, însă consideră că "nu poţi să vaccinezi tot poporul dacă nu doreşte".

"Eu cred că în această lună va rămâne (relaxarea restricţiilor - n.r.), dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, după 1 ianuarie, vor fi noi discuţii cum se întâmplă de fiecare dată şi atuncea vom putea spune cum mergem mai departe. Nu poţi să faci o previziune mai lungă de două-trei săptămâni, o lună de zile maximum. (...) Toţi specialiştii spun că după 15 ianuarie urmează o nouă creştere, mai ales după sărbători şi mai ales cu această nouă mutaţie a virusului, deci vom vedea. Dar trebuie să ne pregătim fiindcă dacă ştim că urmează un nou val, e bine să fim pregătiţi, să încercăm şi să putem salva cât mai multe vieţi umane”, a afirmat viceprim-ministrul Kelemen Hunor, marţi seară, la TVR.
În ceea ce priveşte adoptarea unui proiect de lege privind implementarea certificatului verde COVID, Kelemen a declarat că nu s-a stabilit dacă proiectul existent, care nu a fost aprobat de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor, va fi amendat sau dacă va fi propus spre legiferare un nou proiect.
"Ideea este să legăm de incidenţă. Dacă creşte incidenţa, atunci în anumite situaţii vei folosi certificatul de vaccinare sau test, dacă mergem în această direcţie. (...) Încă nu ştim exact care va fi propunerea ministrului Sănătăţii, au fost nişte discuţii prealabile. Probabil că săptămâna viitoare va fi un proiect în faţa colegilor, ideea e să încercăm până la sfârşitul sesiunii parlamentare să reglementăm prin lege ceea ce este de reglementat”, a explicat viceprim-ministrul.
Kelemen a subliniat că el insistă pentru vaccinare, pentru că de-a lungul deceniilor vaccinul a salvat milioane de vieţi, însă consideră că "nu poţi să vaccinezi tot poporul dacă nu doreşte", arătând că oamenii trebuie convinşi că "vaccinarea face diferenţa între viaţă şi moarte".
Liderul UDMR nu susţine testarea gratuită pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.
"În principiu, eu nu-s de acord cu testarea gratuită, fiindcă statul îţi asigură vaccin pe gratis, nu trebuie să plăteşti”, a punctat liderul maghiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.