Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor dezvăluie că munții nu pot fi trecuți cu autostrăzi din cauza zonelor protejate

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) a declarat miercuri, la Antena 3, că proiectele de constructie de autostrazi introduse in PNRR pentru finantare europeana `nu sunt vise, nu sunt desene pe hartie”, ci sunt proiect tehnice gata realizate care permit inceperea imediata a constructiei. Pe de alta parte, trecerea muntilor cu autostrazi nu se poate face momentan din cauza zonelor protejate.

„Cineva m-a intrebat de autostrazi, ca 'Aud de 30 de ani de autostrazi'. O nuanta importanta: aici proiectele aprobate in plan la discutiile informale vor fi aprobate formal, sunt proiecte mature, proiecte tehnice facute, deci te poti apuca de constructie. Nu sunt vise, nu sunt desene pe hartie, nu sunt lucruri pentru care abia acum incepem proiectia. Nu, deci sunt proiecte facute”

El a spus că în acest moment nu se pot trece munții cu autostrăzi din cauza mediului. „Nu gasesti un metru patrat sa nu fie in Natura 2000”, a zis Kelemen Hunor. El a explicat că fie trebuie scoase anumite zone din Natura 2000, fie se pot realiza tuneluri, fie poduri pentru animale. „A fost un finantator strain acum cativa ani, a zis ca aduce el toti banii, 'Doar rezolvati cu Natura 2000 ca nu vreau sa vad oameni legati de copaci'”. „Noi am facut acest lucru cu mana noastra si noi trebuie sa gasim o cale de rezolvare”, a indicat vicepremierul.

„Eu ma enervez in fiecare zi ca dupa 30 de ani nu am reusit sa trecem Carpatii cu o autostrada, dar vom reusi in acest mandat”, a adăugat Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.