Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, după contrele PSD-PNL: Nu văd motive de panică privind Legile Educației. Important este copilul

Kronica
Kelemen Hunor

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, nu vede niciun motiv de panică în ceea ce privește cele două legi ale Educației, în ciuda unor diferențe de viziune între PSD și PNL, care trebuie armonizate.

Kelemen Hunor a declarat, luni, la Europa FM că până în 15 februarie specialiștii discută pe texte, după care vor avea loc discuții în coaliție.

„Se vede clar o diferență de viziune între PSD și PNL”

„Există o singură constrângere legat de jalonul din PNRR care vorbește despre o anumită reformă și știm că aceste lucruri trebuie să se întâmple până în septembrie. Înseamnă că legile trebuie promulgate, să intre în vigoare.

Noi, pentru noi înșine, ne-am dat un termen până în 15 februarie pentru specialiștii care discută pe text și vreau să cred că se poate respecta acest termen.

Am fost multe variante și schimbări în aceste două proiecte și se vede clar o diferență de viziune între PSD și PNL  Punctele de vedere trebuie armonizate și se lucrează acum pe această armonizare.

De ce am avea așteptarea ca două partide cu orientări doctrinare diferite să aibă aceeași viziune despre educație și despre sistemul de învățământ? Nu se poate”, a spus Kelemen.

„Important este copilul”

Acesta a precizat că o susține pe ministrul Ligia Deca pentru inițiativa de a crește bugetul Educației, fiind de părere că o carieră pedagogică trebuie să fie previzibilă.

„Cred că lucrurile merg în direcția bună. Nu am intrat în detalii în coaliție. Nu văd motive de panică pentru aceste două proiecte de legi”, a arătat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a explicat că, din punctul său de vedere, în cazul legilor educației, „importamt este copilul”.

„Dacă reușim să facem un sistem în centrul căruia va fi copilul, am făcut un lucru bun. Și dacă reducem presiunea de pe copii, care sunt extrem de încărcați, asta e ideea principală, pentru că vorbim de viitor”, a mai spus Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.