Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor explică cum se poate schimba majoritatea după 26 mai: vești proaste pentru opoziție

adevarul.ro
udmr-psd-kelemen-hunor-dragnea-liviu

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a făcut o analiză a actualei situații din Parlament. El susține că o majoritate se poate schimba, dar problema este că opoziția nu are un lider și nu are o idee care să concentreze forțele politice. Hunor a mai spus că Victor Ponta și Pro România, care ar putea juca un rol cheie, nu vor vota niciodată împotriva PSD pentru că ei mizează pe același electorat și nu se vor sabota intenționat.

Citește și: Dacian Cioloș, atac EXPLOZIV la adresa lui Klaus Iohannis: Este un președinte fără soluții

”Pentru schimbarea majorității parlamentare există două posibilități: la alegeri, cineva câștigă majoritatea o coaliție sau un partid au majoritate și cu asta basta. A doua posibilitate, între două alegeri sunt niște reașezări în Parlament. În acest moment, pentru a merge către o altă majoritate ar trebui să ai o idee și în jurul acesteia se poate crea o majoritate sau un lider, dar nu văd nici liderul. Asta nu înseamnă că după 26 nu se poate întâmpla ceva în coaliție, pentru că nu știu care este atmofera acolo, dacă sunt tensiuni.

Eu îmi permit, din poziția în care se află UDMR să fac o analiză și lucrurile așa arată: Ponta nu va vota niciodată împotriva PSD, el are de încheiat o socoteală cu Dragnea, dar el nu va risca să nu aibă unde să se întoarcă la o adică, la un moment dat. Este un om târnăr, un om orgolios, extrem de orgolios. Cine face pariuri în sume mari că Ponta va vota împotriva PSD, eu cred că va pierde.”, a spus Kelemen Hunor, la Adevărul Live.

Întrebat ce relație are cu Ludovic Orban, cel care se erijează în liderul opoziției, Kelemen Hunor a avut o reacție acidă.

”Nu este nicio relație! Despre lucruri inexistente nu putem vorbi. Dacă este să avem o abordare extrem de onestă, dacă nu există ceva, nu poți discuta. Inexistența unei relații deschide calea ca pe viitor o relație să fie ori bună, ori proastă. Momentan nu discutăm despre lucruri inexistente”, a mai spus liderul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.