Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor și Ludovic Orban se pregătesc de un acord politic: Ce condiții pune UDMR pentru susținerea Guvernului PNL / SURSE

Inquam Photos / Alexandru Buscă
Inquam Kelemen Hunor

UDMR a pus o serie de condiții pentru a susține Guvernul PNL, acestea fiind trecute în acordul politic care va fi semnat luni. Printre ele se numără elaborarea bugetului pe anul viitor până în 15 decembrie, 6% din PIB pentru educație sau neadoptarea de legi prin OUG.

Potrivit unor surse din UDMR, în acordul politic se mai solicită relansarea procesului de retrocedare, iar viitorul Guvern va da asigurări că nu va modifica legea electorală până la sfârșitul anului viitor.

„Suntem de acord să susținem noul Executiv numai dacă își asumă angajamente precum elaborarea și supunerea dezbaterii bugetul de stat pe anul 2020 până în 15 decembrie, alocarea a 6% din PIB pentru educație. De asemenea, Guvernul se angajează să nu adopte legi prin OUG și asumarea răspunderii, să nu modifice legea electorală până la sfârșitul anului viitor, să pună în aplicare legislația internă și tratatele internaționale care privesc drepturile minorităților și să relanseze procesul de retrocedare”, au spus sursele citate de Mediafax.

Un conflict NEAȘTEPTAT stă să bubuie în PNL: Rareș Bogdan s-a supărat pe conducerea partidului

De asemenea, UDMR mai cere realocarea sumei de 2 miliarde de euro din Programul Operațional Infrastructura Mare spre Programul Operațional Regional.

Acordul politic pentru susținerea Guvernului Orban va fi semnat, luni, de la ora 17, de liderii UDMR și PNL.

Ludovic Orban anunța pentru luni o serie de întâlniri cu liderii PMP, USR, ai minorităților naționale, ai UDMR și ALDE, iar potrivit unor surse liberale, Orban vrea să semneze acorduri politice cu liderii acestor partide parlamentare pentru susținerea noului Executiv în Parlament.

Luni, calendarul pe care l-a propus Ludovic Orban pentru învestirea Guvernului, respectiv audierea miniștrilor marți, iar votul într-un plen reunit miercuri, a picat la votul în ședința Biroului permanente reunite, au declarat surse parlamentare, pentru MEDIAFAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.