Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor îi BATE OBRAZUL lui Ludovic Orban: Eu i-aș fi retras pe toți cei care au primit aviz negativ

Liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat, luni, la RFI, că Ludovic Orban ar fi trebuit să vină cu alte propuneri în locul miniștrilor desemnați, care au primit aviz negativ la audierile din comisii. El a anunțat, totodată, că 30 parlamentari din UDMR vor fi prezenți și vor vota Guvernul Orban, conform Mediafax.

Citește și: ALERTĂ Ministrul Justiției a CONVOCAT Comisia MCV: Instituțiile, SOMATE să ia măsuri URGENTE

Liderul UDMR consideră că cei trei miniștri respinși de comisiile de specialitate ale Parlamentului ar fi trebuit retrași de premierul desemnat: „Eu i-aș fi retras pe toți trei, dacă aș fi fost în locul lui Ludovic Orban. Dacă vrei să respecți Parlamentul, indiferent cât de politic sau nepolitic a fost un vot, trebuie să faci o schimbare, să faci o nouă nominalizare”, a spus Kelemen Hunor, la RFI, întrebat de cei trei miniștri propuși care au primit aviz negativ în comisii.

El a anunțat că parlamentarii din UDMR vor fi prezenți și vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, iar dacă nu va exista cvorum, ședința se va reprograma peste o săptămână.

„Noi, 30 de deputați și senatori, vom fi prezenți și vom vota. (....) Nu se întâmplă nimic, se reprogramează ședința celor două Camere. Constituția nu a prevăzut o astfel de situație. Dacă nu este cvorum, nu se poate ține ședința, se reprogramează ședința (...). Nu îmi dau seama dacă se va ajunge la CCR. Sunt convins că dacă astăzi nu e cvorum, peste o săptămână se va reprograma votul, la un moment dat va exista cvorum, azi, săptămâna viitoare, peste două săptămâni. Din punctul meu de vedere, e bine să se întâmple cât mai repede”, a subliniat Hunor.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are.

Marți și miercuri au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniștrilor desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniștri propuși, trei dintre ei, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Ludovic Orban a afirmat, însă, că avizul din comisii este consultativ și că nu îi va schimba pe miniștri care au primit aviz negativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.