Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor îi face praf mandatul lui Klaus Iohannis: Credeți că a devenit călugăr?

Facebook
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu crede că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost absent din politică vreo zi, chiar dacă nu apare des “pe sticlă”. El a precizat că nu a avut niciodată impresia că Iohannis lipseşte din politică. ”Eu nu am avut aşteptări mari de la preşedintele Iohannis. Pentru mine nu este o dezamăgire”, a afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a fost întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, de ce crede că liberali nu fac nimic fără Klaus Iohannis.

“Aveţi impresia că fac ceva fără acordul preşedintelui?”, a răspuns Kelemen Hunor.

Când i s-a replicat că vorbim despre un preşedinte care este mai mult absent, spre deosebire de Traian Băsescu care ieşea mai mult în spaţiul public, liderul UDMR a comentat: “Asta înseamnă că nu este pe sticlă. Asta nu înseamnă că este absent din politică. Eu nu cred că preşedintele Iohannis a fost absent din politică vreo zi. Că nu e pe sticlă, asta e o altă treabă. Şi da, aici într-un fel îl şi înţeleg. Nu are ce să caute preşedintele în fiecare zi pe sticlă, la ora 7 seara sau la 6 cum ieşea Băsescu. Eu niciodată nu am avut impresia că el lipseşte din politică”.

Credeți că Iohannis a devenit călugăr?

El a fost întrebat dacă preşedintele Iohannis influenţează în continuare deciziile PNL.

“Dar e normal într-un fel, Până la urmă, ce am aştepta? Preşedintele Republicii este un om politic, a venit dintr-un partid pe care l-a condus, era preşedintele partidului, cum era şi Băsescu, cum era înainte şi Iliescu. Nu se face de la o zi la alta călugăr la o mănăstire şi nu mai are nicio legătură cu partidele politice şi cu lumea politică. Preşedintele Iohannis a pus guverne. Nici nu ştiu câte guverne a pus în mandatul lui. Cred că a fost preşedintele care a avut cele mai multe guverne puse în mandatul de 9 ani sau 10 ani. Mă rog, putem considera 10 ani că intrăm încet în ultimul an al preşedintelui Iohannis”, a transmis preşedintele UDMR.

El consideră că este normal ca preşedintele să se implice în deciziile politice deoarece Constituţia prevede că acesta are atribuţii în Executiv.

“Din acest punct de vedere sigur că se implică şi până la urmă mi se pare normal ca un preşedinte să se implice în deciziile politice, mai ales că în România, Constituţia este extrem de clară, preşedintele are atribuţii în Executiv. Când ai atribuţii în Executiv politica externă, politica de apărare, de securitate naţională, fără preşedinte nu merge. Are impresia că trebuie să se implice şi mai mult ca să meargă lucurile aşa cum crede el că trebuie să meargă. Fiecare preşedinte s-a implicat. Nu a fost niciun preşedinte care nu s-ar fi implicat, doar era o chestiune de stil”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai fost întrebat dacă pentru el preşedintele Klaus Iohannis este o dezamăgire.

“Nu, eu nu am avut aşteptări mari de la preşedintele Iohannis. Pentru mine nu este o dezamăgire. (…) Noi ştiam cine este Iohannis”, a răspuns Kelemen Hunor.

La remarca potrivit căreia UDMR a avut o relaţie complicată cu Iohannis, care a acuzat Uniunea că vinde Ardealul cu PSD, apoi a intrat într-o guvernare girată de Iohannis, după care a ieşit dintr-o guvernare, posibil tot după o decizie a lui Iohannis, Kelemen Hunor a replicat: “Până la urmă a fost o relaţie cum era şi înainte să fie preşedinte. Deci nu s-a schimbat nimic. Când lucram împreună, lucram împreună, cum e în politică, el fiind şeful statului bineînţeles, există un respect pentru instituţia prezidenţială în primul rând, şi pentru cel care ocupă această funcţie, dar cel puţin în ceea ce mă priveşte, eu nu sunt dezamăgit”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.