Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor spulberă speculațiile: Nu există un scenariu în care România să poată rămâne fără gaze

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor gest

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, se arată convins că România nu va ajunge în situaţia în care nu va avea resurse de gaz sau va trebui să raţionalizeze consumul. El explică faptul că nu toate entităţile din industrie pot fi salvate prin intervenţia financiară din partea statului, anunță news.ro.

Întrebat în ce scenariu România ar putea rămâne fără gaze, viceprim-ministrul a răspuns: ”Nu există un astfel de scenariu”.

Kelemen Hunor a exclus, de asemenea, posibilitatea de a se ajunge la raţionalizare a consumului de gaz.

În ceea ce priveşte unele sectoare sau entităţi din industrie care să poată fi ”salvate” cu fonduri de la bugetul de stat în această perioadă de criză energetică, vicepremierul este de părere că sunt zone în care autorităţile ”pur şi simplu nu pot interveni” pentru că nu au fonduri.

”Şi noi, şi colegii din coaliţie am fi dorit să salvăm pe toţi, dar nu va fi posibil. De ce să minţim? De ce să nu spunem adevărul? De exemplu, Azomureşul, nu putem salva de la bugetul de stat. Şi sunt câteva - nu foarte multe, slavă Domnului! – unde pur şi simplu nu putem să intervenim pentru că nu există bani, nu există bani publici pentru a salva această ramură, sau acest sector, din păcate. Aţi văzut, au oprit şi alţii fabricile de îngrăşăminte artificiale chimice, au oprit pur şi simplu”, a declarat Kelemen Hunor, la Antena 3, marţi seară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.