Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, sfat pentru Theodor Paleologu: Să se distanțeze pe Petrov, așa cum și eu m-am distanțat de PSD

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la președinție, a declarat sâmbătă, în cadrul unei dezbateri la Iași, la care participă și candidatul PMP Theodor Paleologu, că acesta trebuie să se distanțeze de "Petrov", numele conspirativ care ar fi fost al fostului președinte Traian Băsescu.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

"Pentru România aș vrea o guvernare de centru-dreapta. Nu cred în revoluții permanente. Constituția are o structura și a construit o structură unde coabitarea este obligatorie. Obligatoriu cănd nu reușesc acest lucru în interesul cetățenilor și a comunităților, apar conflicte și au apărut multe", a declarat președintele UDMR Kelemen Hunor, la dezbaterea cu Theodor Paleologu, de la Iași, organizată în cadrul Summitului Tinerilor 2019.

Prezidențiabilul UDMR spune chiar că îl vede pe contracandidatul său Theodor Paleologu în funcția de ministru de Externe, dar cu o condiție- să se distanțeze de "Petrov".

"Eu dacă aș fi președinte, din 15 decembrie aș insista enorm ca Theodor Paleologu să devină ministru de Externe. Și sunt convins că nu va fi afectat de relația cu Petrov. Prim-ministru, eventual, dar pentru asta trebuie să câștige PMP alegerile. E important să se distanțeze de Petrov, așa cum m-am distanțat eu de de PSD", a mai spus Kelemen Hunor.

În replică, candidatul PMP a spus: "Hunor, nu e prea elegant. E primul lucru pe care iî am în relația noastră să-ți reproșez. Ăsta este argumentul pe care îl folosesc oameni pe care nu-i stimăm prea mult".

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat,pe 20 septembrie, că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securităţii, decizia nefiind definitivă.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secţia Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

În acţiunea în instanță se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului, numele de cod fiind "Petrov". În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.