Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale: Cum i-a UMILIT pe Klaus Iohannis și Dan Barna

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. Kelemen Hunor a venit la sediul BEC pe o trotinetă electrică şi a spus că susţine proiectele împotriva poluării.

„Astăzi e puţin să avem o ţară normală, e nevoie de mai mult. Nu trebuie politicienii să se ocupe de fericirea oamenilor. E o altă treabă, nu prin politică se asigură fericirea cetăţenilor. Trebuie să avem viziune, proiecte măreţe şi atunci vom ieşi din mediocritate”, a declarat Kelemen Hunor, referindu-se la sloganurile lui Klaus Iohannis şi Dan Barna.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Liderul UDMR a mai spus că un preşedinte are atribuţii constituţionale, dar mesajele trebuie să fie mult peste ce spune Constituţia, pentru că ce spune preşedintele, cum acţionează preşedintele este un model pentru fiecare cetăţean.

„De aceea eu cred că trebuie să vorbim şi despre educaţie, despre infrastructură, locuri de muncă, mediu, fiindcă şi noi vrem o ţară mai bună, un stat de drept, dar drept, şi noi vrem o ţară mai performantă, mai creativă. De aceea în această campanie trebuie să vorbim despre viitor, despre viziunea fiecăruia pentru anii care urmează.”, a precizat Kelemen.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

„Noi am ales sloganul respect, pentru că e nevoie de respect, oamenii aşteaptă respect din partea instituţiilor statului, statul trebuie să-şi respect cetăţenii. Dacă există respect, va exista şi încredere, dacă există încredere se poate constitui o societate performantă.

Am depus aproape 266.000 de semnături. Am venit cu această trotinetă electrică ca să dau un mesaj pentru fiecare cetățean să folosim mai puțin mașinile, să avem grijă de mediu, de viitorul copiilor noștri și să nu încercăm să limităm dreptul nimănui de a folosi bicicletă electrică sau chiar trotinetă. E nevoie de niște reglementări, dar nu să ne limităm pentru a folosi astfel de mijloace de transport.Când începe campania electorală, vom încerca să adresăm către fiecare cetățean mesaje și proiecte pentru viitor. Astăzi, e puțin să avem o țară normală, e nevoie de mai mult. Nu trebuie politicienii să se ocupe de fericirea oamenilor. Este o altă treabă. Nu prin politică se asigură fericirea cetățenilor. Trebuie să avem viziuni, proiecte mărețe și atunci vom ieși din mediocritate.”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Potrivit Hotărârii de Guvern care stableşte calendarul alegerilor prezidenţiale din această toamnă, candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00.

În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

Până în prezent, şi-au mai depus candidaturile candidatul PSD, Viorica Dăncilă, cel al PMP, Theodor Paleologu, candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS, Dan Barna, şi candidatul PNL, actualul preşedinte Klaus Iohannis.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.