Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor spune ce pregătește UDMR pentru liceul maghiar din Târgu Mureș care a dus la conflictul diplomatic dintre Ungaria și România

http://ziuadecj.realitatea.net
Kelemen Hunor - Viktor Orban

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea va iniţia procedura de reînfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş "imediat după ce condiţiile legale vor permite", astfel încât unitatea de învăţământ să funcţioneze ca entitate juridică independentă.

"Imediat după ce condiţiile legale ne vor permite vom face toate demersurile necesare pentru reînfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. Împreună cu biserica şi administraţia locală vom relua procedura de înfiinţare a şcolii", a spus Kelemen Hunor, la Sfântu Gheorghe.

Citește și: Olguța Vasilescu anunță: cine sunt angajații de la stat care vor primi primă de 1.000 de euro

Liderul UDMR a precizat că nici comitetul de părinţi, nici Biserica şi nici Uniunea nu au renunţat să susţină că Liceul Romano Catolic ar trebui să funcţioneze ca entitate juridică independentă. În ultimele şase luni, au fost făcute mai multe propuneri în vederea rezolvării situaţiei şcolare, având în vedere faptul că nu nu a fost emisă o hotărâre judecătorească definitiva pentru desfiinţarea acesteia.

Soluţia găsită de ISJ Mureş, ca aceste clase de limba maghiară să fie arondate Liceului Teoretic Bolyai Farkas este una "temporă", spune Kelemen, scrie news.ro.

Citește și: O nouă investiție de milioane de euro! Ce și-a achiziționat Simona Halep

"În ultima jumătate de an, în ultimele luni, am încercat să conving preşedintele statului şi pe toţi miniştrii educaţiei că, în cazul liceului din Târgu-Mureş, are loc o încălcare continuă a drepturilor care, mai devreme sau mai târziu, va avea repercusiuni. Marţi i-am cerut şi preşedintelui Partidului Social Democrat să îşi asume curajul unei decizii politice în acest caz", mai spus liderul UDMR.

Citește și: Dani Oțil își caută asistent/ă! Ce fel de om caută și ce spune despre salariu

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că problema de la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş nu este a instituţiei pe care o reprezintă, ci este o "problemă locală", existând o soluţie, pe care nu a prezentat-o însă public. Premierul Mihai Tudose a comentat, ironic, că situaţia din Târgu Mureş este "ditamai problema naţională", pe când adevărata criză este în Ucraina, unde sunt închise toate şcolile româneşti.

Citește și: Marian Godină a fost amendat! Ce sumă a trebuit să plătească polițistul și pentru ce .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.