Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ totală pentru PSD: Kelemen Hunor și-a declarat susținerea fără rezerve pentru unul dintre criticii lui Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea gest

UDMR îl susţine pe Manfred Weber ca principal candidat la preşedinţia Comisiei Europene, la congresul PPE care va avea loc luna viitoare la Helsinki, a anunţat liderul Uniunii, Kelemen Hunor, aflat într-o vizită la Strasbourg.

"La Congresul PPE care va avea loc luna viitoare la Helsinki, UDMR îl susţine pe Manfred Weber ca principal candidat la preşedinţia Comisiei Europene. În contextul întâlnirii de la Strasbourg am subliniat: vrem o Transilvanie dezvoltată, o Europă puternică. Vrem o Uniune Europeană care nu este dezbinată, care poate face faţă cu succes şi competiţiei la nivel global, o Europă în care cultura comunităţilor naţionale autohtone este considerată o valoare, nu o ameninţare", a scris pe Facebook, Kelemen Hunor.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

Kelemen Hunor s-a întâlnit luni, la Strasbourg, cu unul dintre principalii candidaţi la conducerea PPE, Manfred Weber, şi cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz White. Weber e unul dintre criticii cei mai virulenți la adresa lui Liviu Dragnea, PSD și ALDE.

Sursa citată a precizat că liderul Uniunii le-a prezentat liderilor europeni situaţia minorităţilor naţionale autohtone europene în contextul Minority Safepack şi perspectiva transilvană a alegerilor pentru Parlamentul European.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

La discuţiile de la Strasbourg a participat şi preşedintele FUEN, Vincze Lorant, care a arătat că ar trebui căutaţi aliaţi de încredere în Europa pentru susţinerea cauzei minorităţilor naţionale europene, iar Partidul Popular European a fost printre primii care au răspuns pozitiv la solicitarea comunităţilor minoritare autohtone.

Liderul european, Manfred Weber, a subliniat faptul că trebuie găsite răspunsuri corecte şi soluţii adecvate pentru problemele cetăţenilor şi, din acest punct de vedere, a subliniat importanţa chestiunilor care preocupă comunităţile minoritare şi cărora Partidul Popular European trebuie să le răspundă, a mai precizat comunicatul UDMR.

Citește și: Ministerul lui Eugen Teodorovici a reuşit să atragă o sumă uriaşă! Ce va face cu banii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.