Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Kelemen Hunor va lua cina în Harghita cu prim-ministrul maghiar Viktor Orban: 'Probabil vom vorbi despre politică'

Kelemen Hunor Viktor Orban

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, se întâlneşte, vineri seara, la cină, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care se află la Băile Tuşnad pentru a-şi ţine tradiţionalul discurs la Universitatea de Vară "Tusvanyos".

Kelemen Hunor a declarat presei, după o dezbatere la care a participat la Universitatea de Vară, că nu are nişte teme concrete de discuţie cu premierul Ungariei, precizând că, probabil, vor aborda subiecte legate de politică.

"Nu există teme (de discuţie - n.r.), probabil despre politică vom vorbi pentru că aşa se întâmplă de fiecare dată, la masă şi cam asta pot să vă spun. Ne-am întâlnit şi aseară (joi - n.r.), la Sfântu Gheorghe, la meciul de fotbal (dintre Sepsi Sfântu Gheorghe - Olimpija Ljubljana - n.r.) şi e şi normal când el este la noi să ne vedem sau să ne vedem la el, când mă duc acolo. Deci, nu e o noutate, nu e nimic deosebit, exact aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori, se va întâmpla şi azi", a afirmat vicepremierul României.

El a precizat că relaţiile româno-maghiare s-au îmbunătăţit foarte mult în ultimul an şi jumătate.

"Cred că în acest moment există un dialog interguvernamental, lucrurile s-au schimbat mult într-un an şi jumătate. (...) Săptămâna trecută a fost o întâlnire între cei doi miniştri de Externe, atmosfera, mesajele erau cu totul şi cu totul diferite. Noi suntem interesaţi în dialogul româno-maghiar, în dialogul între cele două guverne şi dacă putem să împingem să meargă mai bine vom face acest lucru, pentru că aşa cred că e bine (...) A fost şi preşedintele Ungariei la Bucureşti, probabil că va mai veni în vizită în perioada următoare şi văd că şi la acel nivel de şef de stat, de preşedinte de ţară, lucrurile s-au schimbat. Şi din acest punct de vedere sunt optimist. Dar recunosc că trebuie să depui un efort în fiecare zi pentru a îmbunătăţi această relaţie şi asta vreau să fac în continuare", a arătat Kelemen Hunor.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va ţine sâmbătă tradiţionalul său discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, temele abordate pornind de la motto-ul din acest an al evenimentului care este "Van, ami örök", despre care organizatorii spun că se traduce "Există ceva ce e etern" sau "Unele lucruri sunt eterne".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.