Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen: UDMR nu vrea să ia locul nimănui la guvernare

kelemen-hunor

"Noi nu ne pregătim să mergem alături de nimeni, noi suntem în opoziţie. În acest moment, cu toate problemele şi tensiunile, există USL, există Guvern, există o majoritate parlamentară şi nu aş vrea să fim introduşi în această discuţie, nu e treaba noastră. Întrebarea ce se va întâmpla dacă, rămâne de văzut. La această întrebare se poate da un răspuns doar când întrebarea devine acută, foarte actuală. Noi nu dorim să fim introduşi aşa cum au dorit unii liberali să ne introducă în această discuţie, spunând că noi ce facem, ce nu facem, că negociem, că nu negociem", a declarat, potrivit mediafax.ro, liderul UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a susţinut că liderii PSD şi PNL trebuie să găsească o soluţie la actuala criză politică, în condiţiile în care "nu au fost aleşi pentru scandal", iar oamenii care i-au ales aşteaptă de la ei să guverneze: "Oamenii aşteaptă, cei care i-au votat, să guverneze. Din păcate, de o bună bucată de vreme, în această coaliţie uriaşă se discută despre orice, numai despre problemele oamenilor nu se discută. Ei ar trebui să găsească o soluţie să meargă împreună fiindcă aşa au fost aleşi, au o soartă comună. Nu ajută cu nimic acest scandal, nici din punct de vedere economic, nici din punctul de vedere al încrederii în Guvern, în clasa politică, dacă ei se ceartă permanent cine ce coordonează, ce poziţie ocupă, dacă e cu un minister mai mult sau mai puţin. Sunt lucruri care sunt interesante pentru ei, pentru altcineva deloc. Cred că este responsabilitatea lor să găsească o soluţie. Noi în acest moment credem că ar fi nevoie de stabilitate guvernamentală".

Liderul UDMR a mai spus că "ar fi amuzantă evoluţia dacă nu ar fi enervantă pentru oamenii de rând": "Cei de la guvernare au fost învestiţi cu o încredere foarte mare şi dezamăgirea va fi la fel. Ei bănuiesc că ştiu acest lucru şi fiecare trage de celălalt, să dea vina PNL pe PSD şi PSD pe PNL şi dacă se poate amândoi pe Voiculescu".

El a adăugat că din unele semnale a reieşit concluzia că anul economic 2014 a început bine în România şi a avertizat că o criză guvernamentală va anula orice şansă de creştere economică: "Totul trebuie pus în paranteză dacă te gândeşti la binele societăţii, inclusiv aceste orgolii personale şi ambiţii politice. Pe primul loc trebuie să fie societatea, cetăţeanul, omul, fiindcă pentru asta au fost aleşi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.