Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemn Hunor a semnat Pactul propus de Klaus Iohannis, dar a pus câteva CONDIȚII - VIDEO

kelemen hunor

Kelemn Hunor a semnat, în numele UDMR, Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, la Palatul Cotroceni, la mai mult de o lună de la inițierea lui. Hunor a pus câteva condiții președintelui Klaus Iohannis, una dintre ele făcând referire la interzicerea totală a Ordonanțelor de Urgență.

”Când m-a sunat, pe 13 iunie, i-am spus că voi veni. I-am spus că nu voi veni în acea zi. I-am spus că avem câteva observații legate de text, dar principiile și direcția pot fi asumate. Aceste observații au fost scrise pe hârtie și i le-am înmânat. Un singur lucru vreau să subliniez. În chestiunea ordonanţelor de urgenţă noi am spus că trebuie să facem un pas mai curajos, un pas mai hotărât şi trebuie să eliminăm din Constituţia României instituţia ordonanţelor de urgenţă. Legiferarea se face în Parlament şi dacă vrem stat de drept, instituţii solide - Parlament, Guvern şi celelalte instituţii - atunci legiferarea trebuie readusă în forul legislativ. De aceea noi considerăm că nu este nevoie de ordonanţe de urgenţă, putem păstra în Constituţie pentru situaţii excepţionale - caz de război, sper că nu va fi cazul niciodată, şi catastrofe naturale -, dar în rest se poate legifera în regim de urgenţă în Parlament, se poate asigura majoritatea pentru legile importante, sigur trebuie voinţă politică şi disciplină. Noi considerăm că în cazul în care se va face amendarea Constituţiei trebuie să dispară instituţia ordonanţelor de urgenţă. Poate reuşim printr-o astfel de amendare a Constituţiei să creştem credibilitatea Parlamentului. De multe ori, OUG sunt votate și respinse în Parlament, uneori, după 4-5 ani, au fost și cazuri în care am votat și după 7 ani.

Citește și: Radu Tudor denunță un atentat la securitatea României! Celebrul jurnalist atacă Guvernul

Trebuie să vorbim de problema securităţii în această regiune, de Parteneriatul strategic cu SUA şi noi vom susţine cele două chestiuni extrem de importante.

În 2015, am spus că ar fi nevoie de un pact între majoritate și minoritățile etnice. Poate reușim să ne concentrăm la chestiunile importante de viitor. Am reînnoit acest lucru și poate vom găsi curajul, fora necesară pentru aceste aspecte. Sunt convins că pas cu pas, în fiecare zi, în fiecare săptămână câte ceva ori prin amendarea Constituţiei, ori prin legile care se aprobă în Parlament ne vom apropia de dorinţa oamenilor, de dorinţa cetăţenilor pentru că nu e populism să ţii cont de ceea ce spun oamenii.”, a spus Kelemn Hunor.

Citește și: Omul lui Ponta o face de râs pe Viorica Dăncilă! Ieșire, după decizia privitoare la candidatura sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.