Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelly Slater, marele absent de la Jocurile Olimpice 2024

Instagram
surf Marcio Freire

Americanul Kelly Slater, o legendă a surfingului, va fi marele absent de la Jocurile Olimpice 2024 la această disciplină, în condiţiile în care nu a reuşit să se califice pentru competiţia de la Paris, un eşec care ar putea semna sfârşitul imensei sale cariere, scrie AFP, potrivit Agerpres.

În 2021, la Tokyo, unde a avut loc prima mare sărbătoare olimpică a surfingului, întrecerea s-a derulat fără omul care a scris cele mai frumoase pagini ale acestui sport.

Însă Slater, în vârstă de 52 de ani, visa să se revanşeze la Olimpiada din acest an, în Polinezia franceză.

"Dacă reuşesc să mă calific pentru Jocurile Olimpice (2024), mă voi retrage acolo", declara Kelly Slater pentru cotidianul britanic The Guardian, în februarie 2023.

Între timp, problemele fizice s-au acumulat pentru ''Rege'', care are în palmares unsprezece titluri de campion mondial, primul dintre ele obţinut în 1992, la vârsta de 20 de ani, iar ultimul în 2011, când avea 39 de ani. Kelly Slater a obţinut în total 55 de victorii în competiţii, un record pentru surfing.

După ce s-a confruntat cu probleme la şold în ultimii ani, americanul s-a clasat pe locul 23 în Championship Tour 2023, circuitul de elită, departe de primele zece locuri calificative pentru viitoarele Jocuri Olimpice.

Locul 9 obţinut de Statele Unite la Campionatele Mondiale pe echipe de luna trecută, din Porto Rico, de la care Slater a lipsit, a stins definitiv speranţele olimpice ale veteranului, înlocuit de John John Florence şi Griffin Colapinto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.