Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kennedy Center Honors - Omagiu lui George H.W. Bush

CBS News
george bush tatal

Cea de-a 41-a gală Kennedy Center Honors a început duminică seară cu un omagiu adus lui George H.W. Bush, care a murit vineri, la vârsta de 94 de ani, iar artiştii Cher şi Lin-Manuel Miranda s-au numărat printre premiaţi, scrie news.ro.

Cei prezenţi la gala de la New York l-au aplaudat îndelung pe fostul preşedinte al Statelor Unite, după ce gazda serii, Gloria Estefan, a spus:  „Înainte de a începe cu primul artist onorat, cred că este nimerit să marcăm decesul unui om minunat care şi-a dedicat viaţa ţării şi care a participat de mai multe ori în timpul administraţiei sale la acest eveniment, distrându-se, aplaudând, cântând şi chiar vărsând o lacrimă din loja prezidenţială”.

Pentru al doilea an, cuplul Trump a refuzat să participe la decernarea distincţiilor. Donald Trump a revenit duminică seară la Washington de la summitul G20 din Argentina.

Cântăreaţa şi actriţa Cher, compozitorul Philip Glass, interpreta country Reba McEntire şi saxofonistul jazz Wayne Shorter au fost premiaţi la gala Kennedy Center Honors 2018 pentru contribuţia adusă artei.

Creatorii musicalului „Hamilton” - scriitorul şi actorul Lin-Manuel Miranda, regizorul Thomas Kail, coregraful Andy Blankenbuehler şi regizorul muzical Alex Lacamoire - au primit un trofeu special.

Citește și: Keira Knightley, Gerard Butler şi Liev Schreiber vor filma în curând în România

McEntire a fost prezentată de cântăreaţa Kelly Clarkson, care a interpretat o piesă celebră a artistei, „Fancy”.

Wayne Shorter a fost premiat pentru cariera sa de şase decenii în care a colaborat cu nume ca Art Blakey, Miles Davis, Carlos Santana şi Joni Mitchell. El a fost prezentat de Jason Moran, director artistic al Kennedy Center.

„Sound-ul lui are un loc special în galaxie. Pot spune cu siguranţă că undeva în galaxie, acum, o trupă cântă una dintre piesele lui”.

Glass a fost omagiat de muzicianul Paul Simon, premiat în trecut de Kennedy Center. „Pe bună dreptate, poate fi descris ca unul dintre cei mai importanţi compozitori moderni”.

Înainte de gală, pe covorul roşu, Cher a spus că întotdeauna s-a concentrat pe muzică şi fani şi mai puţin pe trofee. Artista în vârstă de 72 de ani, cunoscută şi ca actriţă, a mărturisit că a fost suprinsă să afle că va fi recompensată de Kennedy Center.

Ea a fost prezentată de actriţele Whoopi Goldberg şi Amanda Seyfried. Cyndi Lauper a cântat „If I Could Turn Back Time”, Adam Lambert a interpretat „Believe”, iar amândoi, „I’ve Got You Babe”. Little Big Town a cântat „Baby Don’t Go” şi „Gypsies, Tramps and Thieves”.

David Rubenstein, preşedintele comitetului de conducere al Kennedy Center, a declarat că deseori se gândeşte la valorile pe care Bush le-a transmis.

„Nu am întâlnit niciodată un om mai decent, mai generos şi mai sincer”, a spus el.

Centrul a anunţat în luna iulie a acestui an artiştii care urmau să fie onoraţi la gala din 2 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.