Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kent Jones renunţă la postul de director al New York Film Festival: 'Sunt cineast'

mediafax.ro
film

Kent Jones, care este director al New York Film Festival de şapte ani şi preşedinte al comitetului de selecţie al evenimentului, a anunţat că va renunţa la funcţii după cea de-a 57-a ediţie, care va avea loc între 27 septembrie şi 13 octombrie, informează Variety, potrivit news.ro.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

Plecarea lui vine odată cu succesul înregistrat de el în cinematografie. Ideea unui posibil conflict de interese a apărut după ce Jones a schimbat registrul: de la documentarul „Hitchcock/ Truffaut” (2015) la lungmetrajul de ficţiune „Diane”, premiat în 2018 la Tribeca FF.

Jones a declarat pentru Variety că această schimbare este discutată de câteva luni cu comitetul de la LIncoln Center.

„S-a dezvoltat cumva organic de la întreaga experienţă şi de la cum a fost primit filmului «Diane»”, care a fost lansat în cinematografe în martie 2019. El va continua să colaboreze cu Film at Lincoln Center din poziţia de consultant.

Motivul renunţării „este foarte simplu: sunt cineast”, a spus Jones. El a adăugat că „Diane” a schimbat lucrurile. „Să vezi filme făcute de alţi oameni şi, mai ales, să respingi filme făcute de alţii, devine o altfel de experienţă. După ce am făcut lungmetrajul meu, cred că mi-a schimbat perspectiva”.

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

În plus, joi, Kent Jones va deveni tată.

Apropiat al unora ca Martin Scorsese, Arnaud Desplechin şi Olivier Assayas, Kent Jones s-a alăturat Film at Lincoln Center în 1998, ca director de programare asociat. Din 2002 până în 2009 a fost parte din comitetul de selecţie. A organizat numeroase retrospective şi programe speciale. În noiembrie 2012, a fost numit director al New York Film Festival. El a făcut parte din jurii pentru festivaluri din întreaga lume, între care Rotterdam, Buenos Aires, San Francisco, Veneţia şi Cannes. Între 2009 şi 2012 a fost director al World Cinema Project.

A colaborat cu Scorsese pentru scenariile „My Voyage to Italy” şi „A Letter to Elia”, a scris şi regizat „Val Lewton: The Man in the Shadows”, între altele.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false .

„Diane” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj la Tribeca, în 2018. Filmul a fost premiat şi pentru scenariu şi imagine.

Kent Jones a scris câteva cărţi de critică de film, iar în 2012 a primit titlul Guggenheim Fellow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.