Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kenya este LOVITĂ de ploi şi alunrcări deteren - Au făcut aproape 200 de morţi într-o lună

monitorulcj.ro
ploi torentiale

Inundaţiile şi alunecările de teren produse din cauza ploilor puternice care au afectat Kenya în ultima lună au dus la decesul a 194 de persoane şi au distrus culturile agricole, complicând foarte mult lupta împotriva epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat miercuri guvernul kenyan, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Aceste ploi puternice vin după cele similare de la sfârşitul anului trecut, aducând cu ele un al doilea val de lăcuste, insecte care au format roiuri imense în anumite regiuni ale Kenyei, dar şi în alte părţi ale Africii de Est. Acţiunea conjugată a acestor două fenomene (ploile şi invaziile de lăcuste), precum şi impactul pe care noul coronavirus îl are asupra economiei acestei ţări, ar putea duce la declanşarea foametei în regiune, avertizează observatorii internaţionali.

Oamenii care trăiesc în zonele inundabile din mai multe regiuni, unde lacurile de acumulare au atins capacitatea maximă, au fost evacuaţi, conform unui comunicat al autorităţilor kenyene.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

"Până în prezent 194 de persoane au murit", victime ale ploilor, inundaţiilor şi alunecărilor de teren aduse de ploi, "în special în vestul şi centrul Kenyei, precum şi în regiunile de coastă", se precizează în comunicat.

În plus, aceste ploi au distrus 3.240 de hectare de culturi agricole şi elemente ale infrastructurii care permiteau aprovizionarea cu apă a capitalei Nairobi, din Nyeri (centru), Kisumu şi Nakuru (vest).

Ministerul Sănătăţii a trimis în taberele provizorii pentru populaţia evacuată din regiunile afectate măşti de protecţie şi alte produse de igienă într-o încercare de a stopa propagarea noului coronavirus. Până în prezent, autorităţile din Kenya au anunţat peste 500 de îmbolnăviri şi 24 de decese din cauza noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.