Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kenya și Tanzania au comemorat atentatele din 1998, care au marcat apariţia organizaţiei Al-Qaida pe scena internaţională

al qaida

Kenya şi Tanzania au comemorat marţi împlinirea a 20 de ani de la atentatele împotriva ambasadelor americane de la Nairobi şi Dar es Salaam, care au marcat apariţia organizaţiei Al-Qaida pe scena internaţională, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La mijlocul dimineţii din 7 august 1998, o enormă explozie a devastat ambasada SUA din centrul capitalei kenyene, Nairobi, urmată după câteva minute de o altă deflagraţie în capitala tanzaniană, Dar es Salaam. În total, 224 de persoane au fost ucise şi alte circa 5.000 - rănite, în principal africani. 

La Nairobi, o ceremonie sobră şi emoţionantă a reunit familii ale victimelor, supravieţuitori şi oficiali în parcul memorial al atentatului, situat în centrul oraşului, pe locul fostei ambasade, actuala fiind instalată într-un cartier select din nordul capitalei kenyene. 

Corul de cameră din Nairobi a intonat a cappella imnurile kenyan şi american, apoi participanţii, cu lumânări în mâini, au ascultat numele victimelor, rostite pe fondul sunetelor unei viori. O ceremonie similară a fost prevăzută marţi la Dar es Salaam.

Citește și: Forțele de securitate din Nigeria au blocat intrarea în clădirea Parlamentului

''În acea zi, s-au dezvoltat ambiţia şi dorinţa membrilor Al-Qaida pentru atacuri în masă. De atunci, numeroase regiuni ale lumii au suferit atacuri repetate ale teroriştilor'', a afirmat Martin Kuimani, directorul Centrului naţional kenyan de contraterorism. 

Odată cu carnagiul provocat de cele două bombe puternice plasate în camioane, Osama Ben Laden a devenit cunoscut lumii întregi, cu trei ani înainte de cele mai sângeroase atentate din istorie, pe 11 septembrie 2001 la New York şi Washington, soldate cu aproape 3.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.