Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kenya și România semnează patru Memorandumuri de înțelegere pentru mediu și diplomație

YouTube
Iohannis Kenya

Kenya și România au încheiat patru Memorandumuri de înțelegere (MoU) pentru a spori colaborarea în domenii de interes reciproc.

Aceste patru Memorandumuri includ protecția mediului și schimbările climatice, cooperarea în domeniul sanitar veterinar și siguranța alimentară, cercetarea și cooperarea în agricultură, precum și colaborarea dintre Institutul Diplomatic (Român) și Academia pentru Relații Externe din Kenya, relatează Nairobi Wire citat de Rador Radio Romania.

Semnarea Memorandumurilor de înțelegere a avut loc marți, la State House (sediul președinției) din Nairobi, unde președintele William Ruto l-a găzduit pe președintele României, Klaus Iohannis, care se află într-o vizită de stat de trei zile în Kenya.

Președintele William Ruto a spus că implementarea Memorandumurilor de înțelegere va stimula comerțul și investițiile între cele două națiuni, favorizând crearea de noi oportunități de investiții.

„Implementarea acestor Memorandumuri de înțelegere va propulsa relațiile noastre într-un parteneriat eficient în domeniile de interes și va crea condiții pentru ca România și Kenya să își extindă sfera de colaborare pentru a acoperi mai multe sectoare în viitorul apropiat”, a spus Ruto.

Cei doi șefi de stat au discutat, de asemenea, diverse teme de interes, printre care comerțul și investițiile, conservarea mediului și acțiunea climatică, dialogul politic și diplomatic, cooperarea în tehnologia informației și comunicațiilor - TIC, agricultură, relațiile între oameni, pacea și securitatea, managementul riscului de dezastre și sprijinul umanitar internațional, cooperarea regională și multilaterală.

Kenya și România au convenit, de asemenea, să colaboreze cu alte țări pentru a explora modalități inovatoare de finanțare pentru schimbările climatice, precum și pe piețele carbonului.

„De asemenea, eu și președintele Iohannis am hotărât să lucrăm împreună, atât în ​​sfera bilaterală, cât și în cea multilaterală, pentru a promova și susține realizarea agendei globale de dezvoltare, a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals - SDGs)”, a declarat Ruto.

Președintele Iohannis a lăudat Kenya ca fiind un exemplu pentru stabilitatea sa politică și tranziția democratică în Africa de Est și un hub de dezvoltare pentru întreaga regiune, de unde și nevoia ca România să aibă legături comerciale benefice pentru toată lumea.

„Consultarea noastră a reconfirmat că avem interese comune față de preocupările și provocările actuale globale, cum ar fi protecția mediului și preocupările privind schimbările climatice și protecția civilă”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.