Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kerry s-a întâlnit cu diplomaţii americani care vor bombardarea regimului sirian

SIRIA

Secretarul de stat John Kerry s-a întâlnit marţi aproximativ treizeci de minute cu mai mulţi diplomaţi americani, autori ai unui memoriu ce critică gestionarea conflictului sirian de către administraţia Obama şi care au cerut bombardarea regimului de la Damasc, relatează AFP. 

Cincizeci de diplomaţi au semnat o telegramă diplomatică săptămâna trecută, protestând împotriva status quo-ului în Siria şi cerând utilizarea forţei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad. 

Ministrul american al afacerilor externe a considerat "foarte bun" acest text luni. 

John Kerry s-a întâlnit cu zece dintre autorii notei şi de asemenea şi-a împărtăşit opiniile, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane John Kirby, fără să comenteze conţinutul notei clasificate. 

"Cred că secretarul (de stat) a avut sentimentul că a fost o discuţie bună, care trebuia să aibă loc", a precizat el, adăugând că John Kerry "a apreciat punctele lor de vedere". 

Pentru a-l forţa pe Assad să înceapă negocieri de pace reale, preşedintele Barack Obama trebuie să bombardeze regimul, pe cale să o facă în vara anului 2013, estimează aceşti diplomaţi. 

Armata SUA este angajată în Siria, dar aviaţia americană şi combatanţii pe care îi sprijină îşi concentrează forţele pentru a lupta împotriva jihadiştilor grupării Statul Islamic, aminteşte France Presse. 

Mulţi diplomaţi americani consideră că Statele Unite trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt vărsării de sânge în Siria, devastată de cinci ani de război civil. 

Nu există niciun indiciu că preşedintele Obama, care va părăsi Casa Albă în şapte luni, are în vedere o asemenea schimbare în intervenţia militară. 

Dar John Kirby, după ce a repetat laitmotivul diplomaţiei americane, că nu există o soluţie militară la acest conflict, a explicat că ar fi "imprudent şi iresponsabil... să nu se ia în considerare toate opţiunile".AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.