Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Între ignoranță și corupție la Kiev. După un an de război, situația adăposturilor anti-bombă este 'critică'

aljazeera.com
adapost

Ministrul Industriei Strategice din Ucraina, Oleksandr Kamishin, a declarat că situația cu adăposturile anti-bombă din capitala Kiev este critică, jumătate din adăposturile testate nefiind pregătite să primească oameni, conform Ukrainskaia Pravda.

„Avem rezultatele verificărilor comisiei de audit asupra adăposturilor de la Kiev. În momentul de față, o treime din adăposturile orașului au fost verificate. Situația rămâne critică: jumătate din adăposturile verificate nu sunt pregătite", a anunțat demnitarul.

Potrivit ministrului, s-au verificat 1.849 de adăposturi anti-bombe în Kiev. Dintre acestea, 596 de obiecte (32%) nu sunt gata de utilizare, alte 242 (13%) nu au putut fi deschise.

În noaptea de 1 iunie 2023, trei ucraineni au murit în capitală în timpul unui atac rus cu rachete după ce au încercat să ajungă la adăpostul anti-bombă dar au găsit ușa închisă. În urma incidentului s-a deschis un dosar penal și autoritățile au decis să efectueze inspecții la adăposturile anti-bombe.

Posibilă deturnare de fonduri

În paralel, autoritățile ucrainene au început să verifice cum au fost cheltuiți banii alocați adăposturilor.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a menționat că au fost alocate raioanelor 1,2 miliarde hrivne pentru construcția de adăposturi și a adăugat că inspecția este în desfășurare.

Într-o zi de la lansarea serviciului de feedback cu privire la starea adăposturilor, locuitorii Kievului au trimis mai mult de o mie de plângeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.