Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul atacă puternic: Rusia anunță că reușit să doboare mai multe drone ucrainene ce vizau Moscova și Crimeea

reuters.com
drone drona

Rusia a afirmat, în cursul nopţii de duminică spre luni, că a doborât mai multe drone ucrainene în Crimeea anexată, în regiunea Moscova, precum şi în Belgorod şi Voronej, aproape de Ucraina, notează AFP, citat de Agerpres.

"Au fost interceptate drone în zonele de vest, sud-vest, nord-vest şi est ale Peninsulei Crimeea, districtele Istra (vest) şi Domodedovo (sud) în regiunea Moscova, regiunile Belgorod şi Voronej (sud-vest)", a detaliat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, fără să precizeze numărul de aparatelor distruse ori să raporteze pagube sau victime deocamdată.

"Atelierele de producţie ale uzinei de blindate din Harkov, unde s-au efectuat lucrări de reparaţii şi restaurare a vehiculelor blindate ale Forţelor armate ale Ucrainei, au fost lovite de un tir de rachete", a mai declarat aceeaşi sursă.

Anterior, şeful administraţiei militare ucrainene locale, Oleg Sinegubov, raportase pe Telegram că o întreprindere din oraş a fost lovită de "patru rachete ghidate S-300" şi că a izbucnit un incendiu.

Harkov şi regiunea cu acelaşi nume sunt situate chiar la sud de Belgorod din Rusia.

Duminică, apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă ucraineană în regiunea Moscova şi alte şase care se îndreptau spre Peninsula Crimeea.

Atacurile cu drone ucrainene împotriva teritoriului Rusiei, capitalei sale ori a Peninsulei Crimeea, anexată în 2014, s-au înmulţit în ultimele luni pe fondul unei contraofensive a Kievului care a fost declanşată la începutul lui iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.