Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul bănuiește Rusia că vrea înscenarea unui atac pe teritoriul propriu

reuters.com
rusia-ucraina-razboi

Oficiali de la Kiev au informații potrivit cărora Rusia ar pregăti un atac pe propriul teritoriu pentru a da vina pe Ucraina și a semăna neîncredere între NATO și Kiev, conform Ukrainskaia Pravda.

După aruncarea în aer a barajului ucrainean, Rusia se pregătește să comită un act terorist pe teritoriul său și ar fi ales sistemul de transport a gazelor drept țintă, potrivit Kievului, spun sursele citate.

Ministerul Combustibilului și Energiei din Ucraina a observat o scădere semnificativă, de peste trei ori, a presiunii în principalele conducte prin care Rusia transportă gaze naturale către Europa.

Astfel de „jocuri periculoase” rusești cu presiunea pot indica pregătiri pentru un atac terorist asupra gazoductelor principale sau a altor obiecte ale infrastructurii critice de gaze a Federației Ruse, pentru a folosi incidentul într-o campanie de propagandă de acuzare a Ucrainei, conform Kievului.

„În mod evident, intenția Rusiei este de a semăna neîncredere între Ucraina și partenerii noștri occidentali și distragerea atenției de la distrugerea criminală a barajului Kahovka”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.