Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul este sub asediu, Zelenski nu cedează în fața amenințării ruse și a îmbrăcat uniforma militară: 'Ne apărăm libertatea și țara'

zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a îmbrăcat vineri uniforma militară, semn că nu cedează în fața invaziei armatei ruse care se îndreaptă spre Kiev. Consilierul președintelui a anunțat că Volodimir Zelenski va rămâne la Kiev.

Zelenski a declarat vineri dimineaţă că are informaţii că "inamicul" rus l-a declarat ţinta numărul unu şi că familia sa este ţinta numărul doi.

Preşedintele ucrainean a dat asigurări că a rămas în capitala Kiev, dezminţind informaţii false cum că ar fi părăsit oraşul.

„Ne apărăm libertatea și țara!”, a transmis azi dimineață Zelenski, care a făcut un apel către Formatul Bucureşti 9 (B9) (România, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Cehia) de a oferi Kievului asistenţă în apărare, de a impune sancţiuni şi a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor.

Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la 137 de morţi şi peste 300 de răniţi în Ucraina, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, în cursul nopţii de joi spre vineri.

"Astăzi, am pierdut 137 de eroi, cetăţenii noştri, militari şi civili. Alţi 316 ucraineni au fost răniţi în confruntări", a afirmat Volodimir Zelenski, prezentând bilanţul primei zile a invaziei militare ruse.

Autorităţile ucrainene au raportat sute de explozii provocate de armata rusă asupra obiectivelor militare şi de infrastructură.

Conform serviciilor de informaţii militare din SUA, armata rusă vrea să atace masiv Kievul cu avioane, rachete şi forţe terestre. În prezent, au loc lupte între armata ucraineană şi trupele ruse la periferia nordică a capitalei Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.