Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Kievul o să pice în 96 de ore' (estimări americane)

nbcnews.com
razboi ucraina kiev rusia militar

Trei oficiali americani au declarat pentru Newsweek că se așteaptă ca în câteva zile capitala Ucrainei, Kiev, să pice în mâinile forțelor militare ruse, după care capacitatea de rezistență a țării să fie neutralizată în totalitate.

Oficialii spun că scopul Moscovei este să încercuiască forțele ucrainene și apoi să le forțeze să se predea. Americanii se așteaptă ca Kievul să fie capturat în următoarele 96 de ore, după care întreaga conducere a Ucrainei să fie capturată în cel mult o săptămână.

Un fost ofițer de informații a zis: „După ce se termină raidurile aeriene și începe cu adevărat războiul la sol, cred că și Kiev va cădea în doar câteva zile”

O sursă apropiată de guvernul ucrainean a spus că este de acord cu estimarea că Kievul ar putea fi înconjurat în 96 de ore, dar nu cred că instituțiile vor pica.

Aeroportul Antonov, de lângă Kiev, ar putea deveni crucial pentru soarta Ucrainei. Dacă este cucerit de ruși, ar putea deveni rampa de lansare a unui asalt militar terestru asupra capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.