Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul spune că armata sa face progrese la sud de Bahmut

nandighoshatv.com
razboi ucraina

Armata ucraineană a obţinut noi câştiguri pe teren în apropierea oraşului Bahmut din est, controlat de Rusia, a indicat vineri Ministerul ucrainean al Apărării, citat de dpa, conform

"Pe flancul sudic, în pofida focului puternic de artilerie şi a minelor, forţele noastre continuă să avanseze pas cu pas", a afirmat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, pe Telegram, referitor la situaţia din estul Ucrainei vineri. Ea nu a oferit detalii specifice.

Rapoarte ale Statului Major General sugerează că satul Kleşcievka, la sud de Bahmut, nu se mai află în totalitate sub controlul trupelor ruse.

Forţele ucrainene au respins de asemenea atacuri ale trupelor ruse la nord de Bahmut şi în zonele Kupiansk, Lîman şi Svatove, la graniţele între regiunile ucrainene Luhansk, Harkov şi Doneţk din est.

"Se duc lupte grele", a spus Maliar, potrivit căreia armata rusă încearcă să recupereze zonele pierdute anul trecut.

Rușii se apără eficient

Forţele ucrainene îşi continuă înaintarea pe liniile frontului în sudul Ucrainei, în pofida unei "rezistenţe acerbe", a indicat viceministrul ucrainean. Minele şi fortificaţiile de beton se pare că împiedică progresul lor constant, notează dpa.

După ce o dronă navală a lovit o navă rusă vineri în portul Novorossiisk de la Marea Neagră, un purtător de cuvânt al serviciilor de informaţii de la Kiev a avertizat Moscova că atacuri de acest gen vor continua, conform agenţiei de presă citate.

Atacul asupra navei de desant 'Olenegorski Gorniak' ('Minerul din Olenegorsk') constituie o mare pierdere pentru flota rusă, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Andrii Iusov, pentru canalul extern de limba rusă Freedom al televiziunii de stat ucrainene.

"Pentru Ucraina, aceasta este o veste bună şi justă", a declarat el vineri. "Această va continua", a spus Iusov, explicând că aceste nave de debarcare reprezintă un risc strategic pentru Ucraina.

Incidentul de vineri - nava se pare a fost avariată, dar nu s-a scufundat - a reprezentat o "tragedie" pentru propaganda rusă, a adăugat el.

Ministerul rus al Apărării a afirmat anterior că atacul a fost respins, dar înregistrări video arată cum drona loveşte nava, iar în imagini se poate vedea că aceasta se înclină.

Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, a declarat vineri că dronele navale vor schimba complet "regulile jocului". Prezenţei navale ruse în Marea Neagră "i se va pune capăt", a spus el. În viitor, a adăugat Podoliak, Ucraina va asigura "libertatea şi securitatea în Marea Neagra pentru comerţul mondial", s-a arătat încrezător consilierul biroului lui Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.