Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul tremură de frica lui Vladimir Putin după atacul sângeros din Rusia: 'Nu există limite pentru dictatura lui'

kuleba

În timp ce Rusia se resimte în urma atacului devastator la o sală de concerte, Kievul se teme că Vladimir Putin va exploata vărsarea de sânge pentru a-și intensifica războiul din Ucraina, indiferent de cine este vinovat.

Vineri seară, grupul militant islamist extremist Statul Islamic a revendicat atacul în masă care au făcut cel puțin 60 de morți și zeci de răniți într-o suburbie a Moscovei.

Dar Kremlinul nu a acuzat încă în mod oficial nicio organizație, națiune sau individ. În trecut, SI a mai revendicat în mod eronat atacuri, deși brutalitatea în sala de concerte a corespuns tacticilor Statului Islamic, reiese dintr-o analiză Sky News.

În confuzia generală, au crescut, de asemenea, speculațiile potrivit cărora atacatorii ar fi putut avea legătură cu războiul din Ucraina.

Ucraina respinge cu fermitate implicarea

Ministerul ucrainean de Externe a respins cu fermitate ceea ce a spus că sunt afirmații ale oficialilor ruși că Ucraina ar fi fost implicată.

Acesta a declarat că a considerat orice astfel de afirmație "ca fiind o provocare planificată de Kremlin pentru a alimenta și mai mult isteria antiucraineană în societatea rusă, pentru a crea condiții pentru o mobilizare sporită a cetățenilor ruși pentru a participa la agresiunea criminală împotriva țării noastre și pentru a discredita Ucraina în ochii comunității internaționale".

Ministerul a menționat că regimul rus are o "lungă istorie de provocări sângeroase ale serviciilor sale speciale", adăugând: "Nu există limite pentru dictatura lui Putin. Acesta este gata să își ucidă proprii cetățeni în scopuri politice, așa cum a ucis mii de civili ucraineni în timpul războiului împotriva Ucrainei, ca urmare a atacurilor cu rachete, a bombardamentelor de artilerie și a torturii".

Pe lângă războiul purtat împotriva Ucrainei, Rusia are probleme și cu extremismul islamist - o problemă în care a cooperat în trecut cu Marea Britanie și SUA, deși acest lucru a încetat de mult timp, deoarece relațiile au înghețat.

Sam Greene, director la Centrul de analiză a politicilor europene, a declarat într-o postare pe X că atacul a fost "un act de terorism, punct și de la capăt".

"După ce nu a reușit să îl prevină, Kremlinul va căuta probabil o modalitate de a-l folosi, ceea ce ar putea însemna foarte bine să dea vina pe Ucraina", a scris el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.