Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-Nam avea 100.000 de dolari în rucsac în momentul asasinării sale pe aeroportul din Kuala Lumpur

The Independent
Kim Jong-un

Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un transporta bani lichizi în valoare de 100.000 de dolari în rucsacul său în momentul în care a fost asasinat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, a declarat miercuri ofiţerul de poliţie care conduce ancheta în acest caz, Wan Azirul Nizam, transmite Reuters.

Indonezianca Siti Aishah (25 de ani) şi vietnameza Doan Thi Huong (28 de ani) sunt acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam după ce i-au întins acestuia pe faţă VX - o substanţă chimică extrem de toxică interzisă de SUA - pe aeroportul din Kuala Lumpur, la 13 februarie. Cei 100.000 de dolari se află în prezent la biroul poliţiei din districtul Sepang, ce are jurisdicţie asupra locului crimei, a explicat Wan Azirul Nizam.

El a menţionat că a intrat în posesia pardesiului, rucsacului şi ceasului victimei şi a predat aceste obiecte experţilor pentru analiza chimică, dar că ulterior i s-a transmis de către autorităţile de anchetă că obiectele trebuie să fie predate reprezentanţilor ambasadei Coreei de Nord la Kuala Lumpur. ''Nu ştiu de ce mi s-a dat acest ordin, dar l-am urmat'', a adăugat Wan Azirul Nizam.

Siti Aishah şi Doan Thi Huong, acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam, riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi găsite vinovate. Acuzatele au declarat în mod repetat că au fost înşelate pentru a comite atacul, despre care credeau că era o glumă de televiziune. Ambele femei au pledat nevinovat pe 2 octombrie în faţa instanţei. Tot miercuri, în instanţă a fost prezentată o înregistrare video în care apare Doan Thi Huong stropind o substanţă pe faţa unei persoane, într-un aparent exerciţiu executat cu două zile înainte de crima comisă pe 13 februarie. Imaginile o arată pe femeia vietnameză cum se apropie repede de un bărbat şi îi acoperă faţa cu ambele mâini ude înainte de a fugi, conform Agerpres. Audierile în acest caz se reiau joi, când Wan Azirul Nizam va depune din nou mărturie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.