Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-un a condus un contraatac nuclear, în timp ce SUA și Coreea de Sud fac exerciții în Asia

KGNA
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a condus, în ultimele două zile, exerciţii militare de simulare a unui contraatac nuclear, care au inclus şi lansarea unei rachete balistice cu „focos nuclear fals”, anunţă agenţia KCNA, potrivit AFP.

Este a patra demonstraţie de forţă a Phenianului într-o săptămână, într-un moment când Seulul şi Washingtonul fac cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii cinci ani, informează News.ro.

Coreea de Nord consideră toate exerciţiile de acest fel sunt repetiţii pentru o invazie a teritoriului său şi a avertizat în mod repetat că va avea o reacţie zdrobitoare. „Racheta era echipată cu un focos care simulează un focos nuclear”, a precizat KCNA.

Exprimându-şi satisfacţia, Kim Jong-Un a spus că exerciţiul tactic combinat a îmbunătăţit considerabil capacitatea reală de război a unităţilor şi subunităţilor şi le-a dat acestora încredere. Exerciţiul a marcat o ocazie importantă în pregătirea forţei de luptă nucleară pentru a-şi îndeplini rapid şi cu acurateţe „misiunea crucială de descurajare a războiului şi de a asigura iniţiativa de război în orice moment şi în orice circumstanţe neaşteptate”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.