Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un a dat startul uriaşei reuniuni anuale de sfârşit de an a partidului său: 'Un an de mari cotituri şi mari schimbări'

KGNA
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dat startul uriaşei reuniuni anuale de sfârşit de an a Partidului Muncitorilor la putere, a informat miercuri agenţia oficială de presă KCNA, citată de AFP, scrie Agerpres.

Această reuniune a devenit o tribună privilegiată pentru liderul care, la închiderea acesteia la 1 ianuarie, în urmă cu aproape un an, a anunţat o "creştere exponenţială a arsenalului nuclear nord-coreean".

Marţi, la deschiderea acestei noi ediţii, el a estimat că 2023 a fost "un an de mari cotituri şi mari schimbări", în special în ceea ce priveşte capacităţile militare.

Anul a fost marcat pentru Phenian prin lansarea primului satelit spion al ţării, testarea celei mai puternice rachete balistice intercontinentale (ICBM) de până acum, Hwasong-18, şi înscrierea în Constituţie a statutului său de putere nucleară.

Săptămâna trecută, Kim Jong Un a declarat că Coreea de Nord nu va ezita să recurgă la arme atomice dacă va fi "provocată" de arme nucleare.

Foarte tensionate, relaţiile dintre Phenian şi Seul s-au deteriorat şi mai mult în noiembrie în urma lansării satelitului spion nord-coreean, cu suspendarea unui acord care fusese încheiat în 2018 între cele două ţări pentru a reduce tensiunile militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.