Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovada prieteniei ruso-nord-coreeană: Kim Jong Un a expus public cadoul primit de la Vladimir Putin

thedailybeast.com
kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a mers public într-o maşină oferită de preşedintele rus Vladimir Putin ca „dovadă clară” a întăririi prieteniei dintre cele două ţări, a informat sâmbătă presa de stat, citată de Reuters, scrie news.ro.

Phenianul şi Moscova au strâns legăturille de când Kim s-a întâlnit cu Putin în Rusia, în septembrie, şi au promis că vor aprofunda relaţiile militare. Ei resping acuzaţiile occidentale conform cărora Coreea de Nord furnizează Rusiei obuze de artilerie şi rachete folosite la invadarea Ucrainei.

Dovada clară a prieteniei RPDC-Rusia

Plimbarea lui Kim vineri, cu limuzina rusă Aurus, este „dovada clară a prieteniei RPDC-Rusia, care se dezvoltă într-un mod cuprinzător pe la un nou nivel superior”, a declarat sora liderului Kim Yo Jong, potrivit presei de stat, folosind denumirea oficială a Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreea.

Kim Jong Un a supravegheat vineri exerciţiile militare aeriene şi a îndemnat la o pregătire „realistă” pentru război, după ce exerciţiile anuale comune care implică Coreea de Sud şi Statele Unite s-au încheiat în această săptămână.

„Numai antrenamentul realist legat în mod direct de război poate pregăti soldaţii ca luptători adevăraţi”, a declarat Kim, potrivit presei de stat.

Exerciţiile comune Coreea de Sud-SUA au fost primele de când Phenianul a renunţat, în noiembrie, la un pact militar intercoreean din 2018, menit să reducă tensiunile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.