Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un a mobilizat armata pentru a lupta împotriva Covid-19: val uriaș de infectări în Coreea de Nord

guim.co.uk
Coreea de Nord Kim Jong Un

Armata nord-coreeană a intensificat distribuţia de medicamente pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi agenţia oficiala de presă KCNA, care a raportat aproape 1,5 milioane de cazuri de "febră", notează AFP.

Liderul Kim Jong Un a ordonat un lockdown la nivel naţional pentru a încerca să stopeze răspândirea virusului în ţară, a cărei populaţie este nevaccinată, şi a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva pandemiei, criticând conducerea militarilor, informează Agerpres. 

Sute de membri ai serviciilor Armatei Populare coreene, în uniforme de camuflaj, au fost văzuţi adunându-se în capitala Phenian în fotografii publicate de KCNA.

Armata "şi-a desfăşurat de urgenţă forţele puternice în toate farmaciile din oraşul Phenian şi a început să furnizeze medicamente în cadrul unui serviciu propus 24 de ore din 24", a declarat KCNA.

Kim Jong Un a criticat luni guvernul şi autorităţile sanitare pentru gestionarea pandemiei, în special pentru incapacitatea de a menţine farmaciile deschise în permanenţă.

De când ţara a anunţat joi primul caz de COVID-19, Kim Jong Un a preluat personal responsabilitatea luptei împotriva epidemiei care, în opinia sa, provoacă "mari bulversări" în ţară.

Autorităţile au raportat peste 1,48 milioane de cazuri de "febră" şi 56 de morţi de la apariţia COVID-19 în ţară şi "cel puţin 663.910 de persoane primesc tratament medical", potrivit aceleiaşi surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.