Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-Un a ordonat executarea unui oficial: liderul era nemulțumit de modul în care a gestionat pandemia

The Independent
Kim Jong-un

Regimul dictatorial al lui Kim Jong-Un, în Coreea de Nord, face din nou victime. De această dată, liderul de la Phenian ar fi ordonat executarea unui înalt oficial din ministerul Educației, pentru că nu a reușit să facă progrese privind politicile legate de învățământul la distanță, informează Daily NK.

Nemulțumit de felul în care este implementată digitalizarea în învățământul superior nord-coreean, liderul de la Phenian a luat măsuri drastice.

Potrivit unui raport intrat în posesia jurnaliștilor de la Daily NK, Kim Jong-un și-a dorit ca universitățile să fie dotate corespunzător pentru a putea face față învățământului la distanță, pe vreme de pandemie.

Pentru acest lucru, în luna iunie a anului trecut, dictatorul de 37 de ani a înființat o comisie în cadrul ministerului Educației, care să rezolve această problemă.

Se pare, însă, că progresele făcute de această comisie, timp de aproape un an, au fost extrem de mici, iar liderul nord-coreean ar fi fost nemulțumit de faptul că au fost efectuate prea puține conferințe video. De cealaltă parte, însă, membrii acestui for s-ar fi plâns de prea multă muncă și prea puține resurse. Rezultatul: Kim Jong-un a ordonat condamnarea la moarte a șefului comisiei - un bărbat de 50 de ani pe nume Park, despre care nu se știu prea multe lucruri.

"Nu înțeleg de ce (superiorii) au creat această comisie și țin profesorii ocupați, departe de locurile lor de muncă, dacă nu ne oferă resurse. Chiar și atunci când facem sugestii, ei ne spun să tăcem. Deci, haideți să trecem prin punctele de pe ordinea de zi și apoi să mergem acasă", ar fi spus Park la o ședință a comisiei, potrivit Bild.

Omul a fost executat, însă când anume și cum nu se știe clar. După moartea lui Park, noua comisie a fost „reorganizată” sub conducerea Ri Guk Chol, președintele Universității Kim Il Sung, adaugă raportul. "Efectuarea de apeluri video în mod regulat", este una dintre măsurile ce trebuie implementate de noua comisie.

Pe 28 noiembrie 2020, Kim Jong-un a executat public un contrabandist pentru a da o lecție populației și pentru a-i descuraja pe cetățeni să încalce măsurile anti-COVID, scrie Daily Mail. Astfel, un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani a fost împușcat pentru că a adus în mod clandestin mărfuri din China, deși granițele erau închise de teama coroaviruslui. Coreea de Nord a fost una dintre primele ţări care şi-au închis frontiera după apariţia noului coronavirus la Wuhan, în China. Turismul a fost oprit, iar în vara anului trecut, oraşul Kaesong a fost închis, urmare a unor informaţii potrivit cărora un trasfug ar fi adus virusul în oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.