Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un a supravegheat testarea rachetelor cu rază scurtă de acţiune: SUA încă speră la un acord de denuclearizare

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a supravegheat testarea rachetelor cu rază scurtă de acţiune, efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă, a transmis agenția de presă de stat din Coreea de Nord, citată de Reuters, relatează Mediafax.

Conform informațiilor publicate de KCNA, scopul testelor a fost pentru a verifica performanța lansatoarelor de rachete și ghidarea acestora de către unitățile de apărare.

Coreea de Sud a îndemnat sâmbătă Coreea de Nord să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, exprimând "preocupare" privind noile teste balistice. Coreea de Nord a testat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, rachete cu rază scurtă de acţiune.

Citește și Tragedie aviatică în Venezuela - Un elicopter militar s-a prăbușit, 7 morți. Reacția lui Nicolas Maduro

"Cerem Coreei de Nord să înceteze acţiunile care conduc la intensificarea tensiunilor militare în Peninsula Coreea. Suntem foarte preocupaţi de testele balistice nord-coreene. Ne aşteptăm ca Administraţia din Coreea de Nord să reia activ eforturile pentru denuclearizare", a comunicat Preşedinţia Coreei de Sud.

Kim Jong-Un a subliniat importanța „îmbunătățirii capacității de combat pentru a apăra suveranitatea politică și sustenanța economică” a Coreei de Nord, în fața amenințărilor și a invadatorilor, relatează KCNA.

Preşedintele Donald Trump a exprimat convingerea, sâmbătă, că Statele Unite vor reuşi semnarea unui acord pentru denuclearizare cu Administraţia din Coreea de Nord, condusă de Kim Jong-Un.

"Orice este posibil în această lume interesantă, dar cred că liderul Kim Jong-Un înţelege în totalitate potenţialul economic major pentru Coreea de Nord, astfel că va face tot posibilul pentru a nu afecta sau a opri acest proces. De asemenea, Kim Jong-Un ştie că eu sunt cu el şi nu vrea să încalce promisiunea pe care mi-a făcut-o. Acordul se va produce", a declarat Donald Trump prin intermediul unei postări pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.