Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-un anunță pregătiri pentru război: 'Acum este momentul ca ţara să fie mai pregătită ca niciodată'

thedailybeast.com
kim jong un nuclear

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că situațiile geopolitice instabile din jurul țării sale înseamnă că acum este momentul ca ţara să fie mai pregătită ca niciodată pentru război, în timp ce inspecta principala universitate militară a țării, a anunțat joi agenția nord-coreeană de presă KCNA, citată de Rador Radio România.

Kim Jong-un a oferit miercuri îndrumări pe teren la Universitatea militară și politică Kim Jong-il, numită după numele tatălui său, care a murit în 2011, universitate despre care KCNA a spus că este "cel mai înalt sediu al educației militare" din țară.

Intensificarea dezvoltării de arme

Coreea de Nord (RPDC) a intensificat dezvoltarea de arme în ultimii ani sub conducerea lui Kim Jong-un și a creat legături militare și politice mai strânse cu Rusia, pe care se presupune că a ajutat-o în războiul acesteia cu Ucraina în schimbul ajutorului pentru proiecte militare strategice. "Dacă inamicul optează pentru o confruntare militară cu RPDC, RPDC îi va da o lovitură mortală inamicului fără ezitare, mobilizând toate mijloacele pe care le deține", a declarat Kim Jong-un în fața personalului și studenților universității, potrivit KCNA.

"Este momentul să fim pregătiți mai temeinic decât oricând pentru un război"

RPDC este prescurtarea de la Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Nordului. "Descriind situația internațională complicată... și situația militară și politică incertă și instabilă din jurul RPDC, el a spus că acum este momentul să fim pregătiți mai temeinic decât oricând pentru un război", a precizat KCNA.

La începutul acestei luni, Kim Jong-un a supervizat testul de lansare a unei noi rachete balistice hipersonice cu rază intermediară de acțiune care utilizează combustibil solid, despre care analiștii au spus că ar consolida capacitatea Nordului de a desfășura rachete mai eficient decât variantele cu combustibil lichid. Coreea de Nord a acuzat Statele Unite și Coreea de Sud că provoacă tensiuni militare prin ceea ce a numit "manevre de război", în timp ce aliații au efectuat exerciții militare cu o mai mare intensitate și amploare în ultimele luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.