Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-un este viu și se simte foarte bine, transmite Coreea de Sud (CNN)

kim jong un

CNN a transmis duminică că a primit informații din Coreea de Sud potrivit cărora liderul nord-coreean, Kim Jong-un, se simte foarte bine. Consilierul prezidențial pe probleme de politică externă din Coreea de Sud, Moon Chung-in, a spus CNN că Kim Jong-un „trăiește și se simte bine”. „A stat în zona Wonsan din 13 aprilie. Nu s-a detectat până acum nicio activitate suspectă”, a mai spus oficialul. Kim Jong-un nu a mai fost văzut de la începutul lunii aprilie .

Mai multe publicaţii americane şi sud-coreene au dezvăluit marţi că Kim Jong Un se află într-o stare gravă, în urma unei operaţii cardiovasculare, informaţii puse la îndoială în cercurile oficiale de la Beijing şi Seul.

Presa nord-coreeană a păstrat tăcerea asupra acestui subiect.

Trei surse informate au declarat pentru Reuters că China a trimis în Coreea de Nord o echipă de oficiali însărcinaţi să consilieze cu privire la Kim Jong Un, inclusiv experţi medicali.

Presa oficială de la Phenian a scris ultima oară despre deplasările lui Kim Jong Un a 11 aprilie. Ea nu a scris despre prezenţa sa la ceremoniile organizate la 15 aprilie cu ocazia marcării a 108 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul regimului şi bunicul acestuia, ceea ce alimentează speculaţiile.

Kim Jong Un, al treilea conducător ereditar al Nordului, ajuns la putere în urma morţii tatălui său, în 2011, nu are un succesor clar, într-o ţară dotată cu arma nucleară, care ar putea reprezenta un risc internaţional major.

Un site de la Seul, Daily NK, specializat în Coreea de Nord, a dezvăluit luni, citând o sursă anonimă, că Kim Jong Un a fost supus unei operaţii într-o staţiune din Hyangsan, la nord de Phenian.

Potrivit site-ului, Kim s-ar afla în convalescenţă în urma unei operaţii cardiovasculare, la 12 aprilie.

Publicaţii sud-coreene care citează surse anonime au scris săptămâna aceasta că Kim Jong Un s-ar putea afla la Wonsan.

Agenţia sud-coreeană de presă Newsis a dezvăluit vineri, citând surse din cadrul serviciilor de informaţii, că un trem special folosit de Kim Jong Un a fost văzut la Wonsan, iar avionul privat al dictatorului a rămas la Phenian.

Potrivit Newsis, Kim Jong Un s-ar putea izola din cauza covid-19.

Kim Jong Un, în vârstă de 36 de ani, a mai fost absent, în trecut, din relatări ale presei oficiale nord-coreene.

În 2014, dictatorul a ”dispărut” timp de peste o lună, după care televiziunea de stat a difuzat imagini în care mergea şchiătând.

Speculaţii despre moartea dictatorului au fost alimentate de tabagismul şi obezitatea acestuia şi de antecedente familiale cardivasculare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.