Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un, față în față cu Vladimir Putin. Primele imagini cu întâlnirea dictatorilor / VIDEO

aljazeera.com
vladimir putin kim jong un rusia coreea de nord

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord noreean, Kim Jong-un, s-au întâlnit la centrul spațial Vostochni din Extremul Orient rus, unde cei doi lideri urmează să poarte discuții. Într-un material video publicat pe canalul oficial al Kremlinului de pe platforma Telegram, cei doi lideri sunt prezentați când își dau mâna.

Putin i-a spus lui Kim "Mă bucur să vă văd. Acesta este noul nostru cosmodrom", iar liderul de la Phenian a replicat prin intermediul unui translator, mulţumind pentru invitaţie şi pentru primirea călduroasă.

Corespondentul BBC la Seul transmite că SUA sunt de părere că liderul nord-coreean se pregătește să vândă Rusiei muniție și echipamente de artilerie de care are nevoie pentru războiul din Ucraina. În schimb, se așteaptă ca liderul nord-coreean să îi solicite lui Putin să-i împărtășească tehnologie militară avansată. Astfel, centrul spațial Vostochni devine un centru important de întâlnire.

Una dintre zonele unde liderul nord- coreean întâmpină dificultăți este programul spațial nord-coreean. Coreea de Nord a încercat de două ori în ultimele șase luni să plaseze pe orbită un satelit, însă a eșuat.

Deși Putin ar putea fi reticent în privința punerii la dispoziție a acestui tip de informație, poate trimite, însă, mesajul că ambele părți sunt pregătite să se sprijine reciproc din punct de vedere militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.