Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un îi dă fiori lui Iohannis: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, în timp ce președintele e în vizită la Seul

thedailybeast.com
kim jong un nuclear

Coreea de Nord, condusă de Kim Jong Un, a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei, în largul coastei de est a Coreei de Sud, a anunţat luni armata sud-coreeană, relatează Reuters, AFP şi DPA, relatează Agerpres. De precizat că președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită oficială în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024 (pe larg, aici).

"Coreea de Nord a lansat o rachetă în Marea de Est" numită şi Marea Japoniei, a anunţat statul major interarme din Coreea de Sud, după ce Ministerul Apărării din Japonia a semnalat un "tir probabil cu rachetă balistică" efectuat de Phenian.

Potrivit postului japonez NHK, preluat de Reuters, proiectilul pare să fi căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Postul japonez NTV a informat că proiectilul a fost o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune, citând un oficial guvernamental nipon.

Alte teste

Coreea de Nord a anunţat săptămâna trecută că a efectuat un tir cu o rachetă de croazieră strategică pentru a testa un focos mare şi o nouă rachetă antiaeriană.

Mai devreme în cursul lunii aprilie, Coreea de Nord a efectuat un tir cu o rachetă supersonică, în cadrul programului de dezvoltare a programului său de rachete cu combustibil solid.

Coreea de Nord a sfidat o interdicţie a Consiliului de Securitate al ONU privind dezvoltarea de rachete balistice, respingând rezoluţiile Consiliului pe motiv că îi încalcă dreptul suveran la autoapărare, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.