Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-un îl susține pe Trump la președinția SUA. Nicolas Maduro, alături de Sanders

www.rawstory.com
Donald Trump

Doi dictatori se implică în lupta pentru preşedinţia SUA, exprimându-şi susţinerea pentru candidaţii pe care-i simpatizează. Kim Jong-un, liderul suprem al Coreei de Nord, îl susţine indirect pe republicanul Donald Trump, prin mijloacele de propagandă oficiale, iar Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, este de părere că democratul Bernie Sanders ar trebui să fie preşedintele SUA.

Vezi şi: Un nou candidat în cursa pentru președinția Statelor Unite ale Americii

Coreea de Nord îl susţine pe candidatul republican la Casa Albă Donald Trump, un website de propagandă nord-coreean numindu-l 'un candidat prezidenţial profetic' care îi poate elibera pe americani de teama cotidiană de un atac nuclear comis de nord-coreeni, relatează miercuri Reuters, potrivit Agerpres.

Un editorial apărut în DPRK Today l-a descris pe Trump drept un 'politician înţelept' şi alegerea corectă la scrutinul prezidenţial din SUA, care se va desfăşura pe 8 noiembrie. În schimb, candidata democrată Hillary Clinton este numită 'prostănaca Hillary' pentru propunerea ei privind aplicarea modelului sancţiunilor internaţionale contra Iranului şi pentru a soluţiona problema armelor nucleare în Peninsula Coreea. 

Donald Trump a declarat pentru Reuters că este pregătit să discute cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru a încerca să stopeze programul nuclear al Phenianului şi că Beijingul ar trebui să contribuie la rezolvarea acestui dosar. 

Publicaţia nord-coreeană a adăugat că promisiunile de soluţionare a problemelor din Peninsula Coreeană prin ''negocieri, nu prin război'' sunt cea mai bună opţiune pentru Washington, care ''trăieşte fiecare minut şi secundă cu teama de un atac nuclear'' din partea Coreii de Nord. 

Phenianul a cerut constant retragerea trupelor americane din Coreea de Sud, ca prim pas către pace în Peninsula Coreeană, şi a solicitat Statelor Unite să semneze un tratat de pace care să înlocuiască acordul de încetare a ostilităţilor încheiat la finalul războiul intercoreean din 1950-1953.

Vezi şi: Avetismentul unui analist celebru: Cu Trump preşedinte al SUA, România trebuie să se teamă de Rusia

***

Pretendentul la învestitura democratică pentru preşedinţia americană, Bernie Sanders, ar câştiga 'dacă alegerile ar fi libere' în SUA, a declarat preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, informează AFP, citată de Agerpres.

'Dacă alegerile ar fi libere, Sanders ar deveni preşedinte al SUA', a declarat Maduro marţi seara, în timpul unei alocuţiuni televizate. 

Senatorul de Vermont, 74 de ani, rivalul lui Hillary Clinton la preşedinţia americană, nu este, din punct de vedere aritmetic, în poziţia de a câştiga învestitura democrată, însă el îşi continuă în mod activ campania, atrăgând un public entuziast căruia îi datorează faptul că a câştigat numeroase alegeri primare. 

Bernie Sanders a demonstrat că societatea americană 'doreşte schimbarea', ceea ce îi întăreşte aspiraţiile, a afirmat preşedintele venezuelan. 

Sanders, care atrage electoratul tânăr şi independent pe care Hillary Clinton speră să-l seducă până la alegerile din noiembrie, a avertizat duminica aceasta că ea nu va avea sprijinul susţinătorilor lui dacă nu alege pentru funcţia de vicepreşedinte un partener de stânga. 'Aceasta înseamnă un candidat care poate să atragă familiile modeste, să-i atragă pe tineri în procesul politic, să provoace o participare mai puternică', a explicat el. 

Venezuela şi SUA se confruntă cu regularitate, Caracasul denunţând 'intervenţionismul imperialist' al Washingtonului, care acuză guvernul venezuelan că încalcă drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.