Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un îndeamnă la consolidarea Marinei nord-coreene din cauza riscului războiului nuclear în timpul exercițiilor navale tripartite

npr.org
kim jong un

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un îndeamnă la o consolidarea Marinei, din cauza ”riscului războiului nuclear” în apele nord-coreene, scrie marţi presa de stat, în timp ce Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite - pe care le acuză că sunt ”mai agresive ca niciodată” prin desfăşurarea permanentă a unor mijloace nucleare strategice în aple din jurul Peninsulei Coreea - efectuează exerciţii navale comune, relatează AFP.

Kim Jong Un critică cooperarea trilaterală sporită a ”şefilor de ganguri” din Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia, ”reuniţi între ei”, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA; o trimitere la recentul summit de la Camp David, unde preşedintele amerrican Joe Biden i-a primit pe pmologul său sud-coreean Yoon Suk Yeol şi pe premierul japonez Fumio Kishida, conform news.ro

Aceasta a fost pentru prima oară când liderii celor trei ţări s-au reunit într-un summit independent.

Kim Jong Un acuză Washingtonul că este ”mai agitat ca niciodată”, prin manevre navale comune şi desfăşurarea permanentă a unor mijloace nucleare strategice în apele din jurul peninsulei coreene, potrivit KCNA.

”Din cauza actelor de confruntare imprudente ale Statelor Unite, între alte forţe ostile, apele peninsulei coreene au fost obligate să devină un punct în care se concentrează cel mai mult material de război în lume, cele mai instabile ape, cu un risc al unui război nuclear”, a denunţat Kim Jong Un.

”Să reuşim să dezvoltăm forţa navală a devenit o problemă foarte urgentă, ţinând cont de recentele tentative de agresiune ale inamicului”, a subliniat el.

Oficiosul de stat Rodong Sinmun îl przintă pe Kim Jong Un fotografiat alături de tânăra sa fiică, în timp ce inspecta Comandamentul Marinei nord-coreene.

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia şi-au accentuat cooperarea în domeniul apărării în ultimele luni şi efectuau marţi un exerciţiu naval comun de apărare antirachetă de contracarare a ameninţărilor nucleare şi balistice sporite ale Phenianului.

La exerciţiu, care se desfăşoară în largul Insulei sud-coreene Jeju, participă distrugătoare echipate cu sisteme radar de tip Aegis din cele trei ţări, anunţă într-un comunicat, Marina sud-coreeană.

Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară manevre militare anuale de mare amploare - până la 31 august - înfuriind Phenianul.

Coreea de Nord a procedat la un număr-record de teste de armament anul acesta şi a efectuat, săptămâna trecută, a doua încercare de plasare pe orbită a unui satelit de spionaj, care s-a soldat cu un nou eşec.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.