Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un intră în 'ringul' conflictului nuclear: vrea să dezvolte armamentul nuclear al ţării sale într-un ritm accelerat

KGNA
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a anunţat intenţia de a "întări şi dezvolta" armamentul nuclear al ţării sale, într-un discurs rostit cu ocazia unei parade militare la Phenian, au informat, marţi, mass-media oficiale, scrie AFP, relatează News.ro.

"Vom continua să luăm măsuri pentru a întări şi a dezvolta capacităţile nucleare ale naţiunii noastre într-un ritm accelerat", a declarat Kim Jong Un, potrivit agenţiei de presă nord-coreeană KCNA.

Parada a avut loc luni, în timpul sărbătorilor cu ocazia aniversării fondării forţelor armate din Coreea de Nord.

Aceasta vine în timp ce Phenianul a intensificat testele armelor sale şi şi-a afişat puterea militară în contextul în care discuţiile de denuclearizare cu Statele Unite stagnează.

„Forţa nucleară a Republicii trebuie să fie pregătită să exercite oricând misiunea sa responsabilă şi descurajarea unică”, a spus Kim la adunare, conform KCNA, citată de Reuters.

Misiunea fundamentală a forţei nucleare a Nordului este să descurajeze războiul, dar s-ar putea să nu fie singurul scop, dacă alte ţări impun circumstanţe nedorite, a adăugat el.

Parada a prezentat cel mai mare ICBM din Coreea de Nord, The Hwasong-17, a anunţat KCNA. Racheta masivă a fost testată pentru prima dată luna trecută, dar oficialii din Coreea de Sud cred că eforturile de a efectua un test complet s-au încheiat cu o explozie peste Phenian.

Presa de stat din Coreea de Nord nu a furnizat imediat imagini ale paradei de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.