Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un şi Vladimir Putin se întâlnesc joi la Vladivostok

Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se întâlneşte cu preşedintele rus Vladimir Putin joi, la Vladivostok, un port în Exteremul Orient rus la Oceanul Pacific, a anunţat marţi Iuri Uşakov, un consilier de la Kremlin, relatează Reuters potrivit news.ro

Acesta urmează să fie primul summit între dictatorul nord-coreean şi liderul rus..

Ei urmează să discute despre eforturi politice şi diplomatice în curs vizând să rezolve problema nucleară în peninsula coreeană, a anunţat Iuri Uşakov.

Relaţiile comerciale între Rusia şi Coreea de Nord au înregistrat o scădere de peste 56% în 2018, din cauza sancţiunilor impuse regimului nord-coreean, a precizat el.

Moscova apreciază că este important ca nord-coreenii şi americanii să menţină contactul în problema sensibilă a programului nuclear militar al Phenianului.

”În ultimele luni, situaţia în peninsulă s-a stabilizat puţin, în mare parte mulţumită iniţiativelor Coreei de Nord cu privire la încetarea testelor de rachetă şi închiderii instalaţiei sale de teste nucleare”, a apreciat Uşakov.

”Rusia intenţionează să ofere orice ajutor posibil în vederea consolidării acestei tendinţe pozitive”, a adăugat el.

Agenţia nord-coreeană oficială de presă KCNA a anunţat simplu marţi că vizita lui Kim Jong Un în Rusia probabil că va avea loc, fără să prezinte nici data şi nici locul.

Unul dintre principalii consilieri ai numărului unu nord-coreean Kim Chang Son a fost văzut duminică la Vladivostok, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Site-ul NK News, specializat în Coreea de Nord, a difuzat luni fotografii de la presupuse pregătiri la Universitatea Federală de la Vladivostok, unde ar urma să aibă loc, în parte, summitul. Aceste imagini surprind instalarea unor steaguri ruse şi nord-coreene.

Kim Jong-un, ajuns la putere în 2011, la moartea tatălui său, Kim Jong Il, caută să iasă din izolarea diplomatică.

El a participat la două summituri cu preşedintele american Donald Trump. Primul a avut loc în Singapore, în iunie, iar al doilea la sfârşitul lui februarie la hanoi, în Vietnam, soldat cu un eşec.

Statele Unite caută să obţină ca Phenianul să-şi abandoneze armamentul nuclear, iar Coreea de Nord vrea o ridicare a sancţiunilor internaţionale care o vizează din cauza programelor sale militare atomic şi balistic.

Kim Jong Un a supervizat miercuri testarea unei noi arme tactice, prima după fiascoul de la Hanoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.